Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата около махането на

...
Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата около махането на
Коментари Харесай

Малин Кръстев призна защо са махнали Господари на ефира

Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата към махането на предаването „ Господари на ефира “ от ефир.

Там той беше дълги години дружно с Геро, Зуека, Мария Игнатова, Рачков и Ненчо Балабанов.

„ Едно време комунистите са избили бързо цялата интелигенция и са я натикали по пандизите, в този момент ни убиват бавничко “, това съобщи артистът Малин Кръстев в изявление с Деси Банова-Плевнелиева по Нова телевизия.

Звездата на сцената и екрана изпадна в признание за живота на актьорите и създателите като цяло. Той въобще не спести рецензиите си към културната политика на страната в последните 30 години.

“30 години се борим да оцелеем, тъй като българската просвета се прави не “поради ”, а “въпреки ”, съобщи Кръстев.

“Убиват ни неумишлено, тъй като тези хора не схващат това, което вършим. Те нямат национално мислене какво е българският език и просвета. Ние за тях сме някакъв непотребен разкош ”, добави артистът.

Малин Кръстев изясни, че това е повода да се откаже от преподавателската си активност.  “Съжалявам, обезверих се ”, призна с болежка любимецът на публиката.

Той добави, че има вътрешен спор да вижда по какъв начин младежи харчат парите на родителите си, с цел да станат артисти. “Държавата им споделя: “Вие не ни трябвате! ”, изясни Кръстев.

Той описа, че с Герасим Георгиев – Геро са похарчили персонални пари, с цел да осъществят театър на възпитаниците си в театралния лицей “Любен Гройс ”.

“Същата година народен фонд “Култура ” даде 100 000 лв. за някакво транс шоу, ние кандидатствахме за 3000 лв. и ни отрязаха. Нашият план се оказа неподобаващ ”, описа Кръстев.

“Това е и скандално, и тъжно ”, призна натъжена Деси Банова-Плевнелиева.

“Какви ли работи не направиха, с цел да ни махнат от ефир ”, това сподели Малин Кръстев за именитото предаване “Господари на ефира ”.

Той призна, че се е присъединил в него единствено тъй като Маги Халваджиян го убедил, че такова нещо не е правено в българска телевизия. “Направихме 20 години, през какво ли не минахме ”, сподели Кръстев. Той съобщи, че към момента чака чудото България да даде 1% от Брутният вътрешен продукт за просвета.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР