Легендарният влак Ориент експрес пристигна в България след двегодишна пауза

...
Легендарният влак Ориент експрес пристигна в България след двегодишна пауза
Коментари Харесай

Легендарният Ориент експрес пристигна в Русе след двегодишна пауза

Легендарният трен " Ориент експрес " дойде в България след двегодишна пауза поради коронавирус. Първата му спирка след Букурещ беше на централната гара в Русе, където бе посрещнат от доста хора, пристигнали да се снимат с именитата комбинация, разказана в романите на Агата Кристи и Брам Стоукър.

След близо час престой за митническа инспекция и промяна на румънските локомотиви с български, влакът отпътува за Варна.



Луксозната комбинация от 15 вагона, която включва три ресторанта и един бар, транспортира 92-ма пасажери. Средната цена за билета е 8000 евро, като варира съгласно класата на купето и продължителността на пътуването, с последна спирка Истанбул.

По време на престоя си на русенската гара, пасажерите се любуваха на специфичен обяд, подготвен им от френския основен готвач.

" Във всяка страна, в която спрем, ние предлагаме разнообразни ястия. Обикновено сервираме рибни деликатеси, говеждо и агнешко месо. Примерно на следващия ден, когато пристигнем в Истанбул, ще предложим типични за националната кухня там ястия ", изясни Игнацио Маджия стюарт.



" Същият трен ще се върне назад от Истанбул, отново през Русе, на 3-ти септември и ще престои 101 минути ", сподели Радослав Турлаков, шеф на Централна гара - Русе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР