Легендарният влак Ориент Експрес днес пресече българската граница. Тази година

...
Легендарният влак Ориент Експрес днес пресече българската граница. Тази година
Коментари Харесай

Легендарният Ориент Експрес преминава през България

Легендарният трен " Ориент Експрес " през днешния ден пресече българската граница. Тази година композицията ще пропътува дистанцията от Париж до Истанбул през юни и в края на лятото. В нея са включени 14 вагона, един от които е бар и три ресторанта. Пътниците са към 50, а измежду личния състав има и двама българи.

Повече от 45 минути посрещачите на " Ориент Експрес " го чакаха да дойде на русенската гара, защото влакът потегли със забавяне от гарата в Гюргево. Хората обаче не останаха разочаровани, тъй като на перона слезе част от личния състав, а от вагоните помахваха щастливи туристи.



На гарата срещнахме Александър Мирчев, който очакваше да види внучката си Рени, която работи като старши стюард в именития експрес.

" Радвам се доста да я видя. Аз я очаквам от много време. На десети отново ще се върне и тогава ще има повечко време, в този момент е единствено за половин час ", сподели той.



Това е най-интересната работа, която съм имала, показа Рени Драгнева. Във влака има хора от Съединените щати, от Австралия, Англия, Италия, всеки вагон е специфичен, с друга история.

" Това е като музей на колела. Има вагони, които са минали през Втората международна война, които са били трансформирани във вагони за развлечение. Най-известният може би е 3309, който е от другата страна, Грансуитите, с това че Агата Кристи е пътувал в него. Имали сме и британската кралица преди години, българските царе.



Тод и Кери са от щата Масачузец. Казват, че това е най-удивителното странствуване, което са преживявали до момента.

" Влакът е превъзходен, толкоз хубав. Преминаваме през места и страни, които в никакъв случай не сме виждали. Наистина е прелестно!

Да нощуваш за първи път във трен, а цяла седмица е премеждие за цялостен живот. Не съм за първи път в Европа, само че да пътуваш непрекъснато в " Ориент Експрес " е изумително. Храната е невероятна, Питиетата са доста положителни, доста хубави коктейли, доста шампанско ".



Извънредното си пътешестване " Ориент Експрес " е почнал от Венеция. И през цялото пътешестване, с изключение на вкусна храна, във всяка страна предлага и занимания на своите пасажери. Следващата му спирка е Варна, а на следващия ден заран би трябвало да пресече българо-турската граница.

Автор и фотоси: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР