Легендарният украински командир и герой на Украйна майор Андрей Верхогляд

...
Легендарният украински командир и герой на Украйна майор Андрей Верхогляд
Коментари Харесай

Легендарният украински командир Андрей Верхогляд е загинал в сражение на фронта -

Легендарният украински пълководец и воин на Украйна майор Андрей Верхогляд е умрял в стълкновение на фронта, заяви съветникът на вътрешния министър на страната Андрей Герашченко.

Смъртта на офицера беше доказана в известие на 72-ра обособена механизирана бригада, в чиито редове служеше Верхогляд. „ „ С горест и страдание оповестяваме за гибелта в пердах против рашистките сволочи на нашия брат, командира на батальон, майор Андрей Верхогляд. Благородство и увереност, храброст и безгранична, невероятна жизненост. Един от най-хубавите ни командири, гордостта на бригадата ни. Невъзможно е да си представим Андрей зад завесата на земния живот. Сърцата на нашето семейство са цялостни с тъга и гняв. И напред ще си проправяме пътя дружно. С теб. Само дето ти в този момент ще държиш небето над нас. Вечна популярност. Вечна памет. “ – написаха във фейсбук страничката на бригадата.

Андрей Верхогляд с позивна „ Левша “ (Левака) е роден в Новоград-Волински в Житомирска област през 1995 година Баща му, брат му и дядо му са били военни. През 2016 година приключва Националната академия на сухопътните войски на името на хетман Петро Сахайдачний и безусловно две седмици след отпуската си след завършването отпътува във Волноваха като пълководец на механизирани подразделения. След още пет дни държи защитата край село Докучаевска. През есента е ранен и в продължение на цялостен месец лекари вадят от тялото му осколки. През 2017 се бори против диверсионни групи на проруските сепаратисти в региона на Авдеевка и е награден с ордена „ Богдан Хмелницки “, трета степен, а по-късно получава и званието „ Народен воин на Украйна “. На 26 март за присъединяване си в отблъскването на съветския зложелател е награден с втори медал „ Богдан Хмелницки “, втора степен.

Andrii Verkhohliad died today. He has been fighting since 2014.

Please listen to his words in the video. This is what he lived for and what he died for.

Rest in Peace, Hero.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Герашченко пусна фрагмент от изявление с Верхогляд по-рано тази година. В него майорът споделя: „ Ние имаме едно предопределение – това е независимостта на нашата Украйна. Ние имаме един зложелател – това е Руската федерация. И ние имаме една цел – това е свободата на нашите деца, свободата на нашите родители, свободата на нашата страна. Затова аз смятам, че задачата ни ще бъде достигната и всички задания, които стоят пред нас, ще ги осъществим. Победата ще бъде наша. Това е нашата земя и правдата е на наша страна. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР