Легендарният турски треньор Фатих Терим се завърна в професията след

...
Легендарният турски треньор Фатих Терим се завърна в професията след
Коментари Харесай

Фатих Терим беше назначен за старши треньор в Панатинайкос

Легендарният турски треньор Фатих Терим се завърна в специалността след пауза от близо две години, откакто през днешния ден бе разгласен за ментор на гръцкия гранд Панатинайкос.

Договорът на 70-годишния експерт с " детелините " е за период от година и половина, като той заменя на поста Иван Йованович, който е бил освободен по-рано през днешния ден.

Терим, по прякор Императора, поема Панатинайкос на краткотрайното 2-о място в подреждането на гръцкото състезание, като 20-кратните първенци изостават единствено на точка от водача ПАОК след първите 15 кръга.

Идването на Фатих Терим в Гърция отбелязва първия случай в неговата треньорска кариера, в който той ще работи отвън родната Турция или Италия.

Специалистът, който има повече от 30 години стаж в специалността, е работил като ментор на Галатасарай в четири разнообразни интервала, в които е извел клуба до общо 17 трофея, в това число първи подобен за турски тим в историята от европейска клубна конкуренция - Купата на УЕФА през сезон 1999/20. В допълнение Терим е бил отпред още на националния тим на Турция на три пъти, както и на тимовете на Милан и Фиорентина в Серия " А ".

Като старши треньор на Панатинайкос Императора пък ще се стреми към това да изведе " детелините " до първата им купа в Гърция след пауза от 14 години.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР