Легендарният специалист Димитър Пенев разкрива доста интересни неща в новата

...
Легендарният специалист Димитър Пенев разкрива доста интересни неща в новата
Коментари Харесай

Пената с разкритие за полуфинала с Интер в Болоня

Легендарният експерт Димитър Пенев разкрива много забавни неща в новата си автобиография " Стратега ", която към този момент е на пазара. Книгата е написа в съавторство с журналиста Иво Тонков. В една от частите Пената се връща към 1967 година, когато той и сътрудниците му от ЦСКА излизат в полуфинален дуел за КЕШ с Интер на Еленио Ерера.

Както е известно, двата тима вършат две ремита по 1:1 - в Милано и София, е се постанова трети мач на безпристрастен терен. Той се играе в Болоня, където " армейците " губят с 0:1 и се разминават с финала. Оттогава потегля мит, че българите са се съгласили да играят третата среща с " нерадзурите " в Италия, вместо в Женева, против подарък - рейс.

Пенев е безапелационен, че това не дава отговор на истината. Той разкрива, че до стадион " Комунале " се стига след чоп, извоюван от италианците. Вариантите за хазаин били два, твърди Стратега от Мировяне: Болоня или стадион " Девети септември " в Пловдив, според от това кой ще завоюва жребия - Интер или ЦСКА. Печелят " нерадзурите " и по този начин Ботуша приема третия именит двубой.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР