Легендарният Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще бъде вероятно

...
Легендарният Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще бъде вероятно
Коментари Харесай

Рафа Надал потвърди, че 2024 ще бъде последната му година в тениса, но все пак си остави вратичка

Легендарният Рафаел Надал удостовери, че 2024 година ще бъде евентуално последната в кариерата му. Той е отвън кортовете от осем месеца, като разкри, че е претърпял две интервенции в региона на ханша.

" Казах, че е допустимо 2024 година да бъде последната ми. Поддържам го, макар че не мога да потвърдя на 100 %, тъй като не знам ", сподели Надал в изявление за телевзия Movistar+. Той добави, че няма самообладание да стартира да играе и да бъде на равнище.

" Идеята не е да се върна и да печеля " Ролан Гарос " или Откритото състезание на Австралия. Нека хората не бъдат сюрпризирани, това е доста далечно, аз съм наясно с компликациите, които са пред мен ", съобщи още испанецът, който има 22 трофеи от Големия шлем.

" Дали ще ми хареса за бъда тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем? Без подозрение... само че това не ме завладява. Мисля, че Новак (б. а. - Джокович ) изживява това по-интензивно, в сравнение с би било при мен ", счита той.

По отношение на Карлос Алкарас, който е представян като негов правоприемник, Надал счита, че той " има капацитет за всичко, само че в случай че би трябвало да му кажа нещо, то е да продължава да се усъвършенства ", сподели още Рафа.

Надал, който е последовател на Реал (Мадрид), призна, че би желал да види Килиан Мбапе с фланелката на испанския гранд.

" Ще бъда благополучен, в случай че пристигна. Очевидно е, че това ще ви хареса. На кого не би му харесало? Нямам никакъв проблем с Мбапе. Горчивина? Съвсем не, в противен случай изпитвам признателност. Защото в случай че пристигна, той ще се откаже от доста пари ", приключи тенисистът.
 Стана ясно по кое време се чака Рафаел Надал да се завърне на корта
Стана ясно по кое време се чака Рафаел Надал да се завърне на корта

Испанецът възнамерява да бъде на линия за Australian open
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР