Легендарният Пласидо Доминго вече няма да пее в нюйоркската Метрополитан

...
Легендарният Пласидо Доминго вече няма да пее в нюйоркската Метрополитан
Коментари Харесай

Пласидо Доминго се сбогува с Метрополитан опера

Легендарният Пласидо Доминго към този момент няма да пее в нюйоркската Метрополитан опера. Причината – обвиняванията от страна на няколко дами, че испанският тенор е упражнил полов тормоз върху тях в края на 80-те.

Днес той трябваше да застане под светлината на прожекторите с цел да запее в "Макбет " на Верди, само че ден преди този момент съобщи, че е изискал да се отдръпна и молбата му е била задоволена.

В известието на операта се споделя, че сред нея и артиста е било реализирано съглашение, че той ще се откаже от всички свои задължения и че решението влиза в действие неотложно. Доминго декларира, че не е склонен с изказванията по негов адрес, само че поради създалата се атмосфера на обвинявания без доказателства и с цел да не пречи на сътрудниците си, е решил да се откаже от спектаклите в Метрополитан. Ролята на Макбет от него наследи сърбинът Желко Лукич.

Предполагаемите жертви настояват, че тенорът ги е примамвал с оферти за работа, като от време на време ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за доближаване. Става въпрос за осем певици и една танцьорка.

Обвинителките му и други представители на сектора обаче познават и "тъмната " страна на носителят на няколко награди „ Грами “, за която споделят, че е социална загадка в света на операта.

"В един бизнес обяд няма нищо необичайно. Когато обаче някой се пробва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да слага ръката си върху коляното ти, това към този момент е необичайно.

Той постоянно гледа да ви допре по някакъв метод и обезателно раздава целувки ", описа за АП една от певиците.

Освен деветте обвинителки, половин дузина други дами са споделили за АП, че непристойните опити за доближаване от страна на Пласидо Доминго са ги предиздвикали да се усещат неловко.

Историите на обвинителките следват сходни модели на държание, включващи упорството на Доминго да се свързва с тях. Тенорът постоянно и неведнъж им е звънил вкъщи късно през нощта, проявявайки интерес към кариерата им и пришпорвайки ги да се срещнат с него уединено, потвърждавайки, че ще им даде професионални препоръки.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР