Легендарният научнофантастичен филм – Блейд Рънър“ на Ридли Скот ще

...
Легендарният научнофантастичен филм – Блейд Рънър“ на Ридли Скот ще
Коментари Харесай

Първият „Блейд Рънър“ идва на Киномания

Легендарният научнофантастичен филм – „ Блейд Рънър “ на Ридли Скот ще видят феновете на Киномания 2017, която стартира другия месец, до момента в който по родните кина към този момент се върти дълго чаканото продължение – „ Блейд Рънър 2047 “.
 28-1  28-4  28-3
В първите години от разпространяването му филмът е прочут в България като „ Ловец на хуманоиди “, само че най-заклетите почитатели ще имат неповторимата опция да си го напомнят през ноември като част от програмата на Киномания във финалната му версия, наречена „ Blade Runner: The Final Cut ”. Това е най-пълната и дефинитивна версия на кино лентата, с усъвършенствана картина и тон, направена тъкмо по този начин, както режисьорът си я е представял, а не както се появява на екраните през далечната 1982 година

Класиката на режисьора Ридли Скот е с присъединяване на Харисън Форд като ловеца на андроиди Рик Декард, а в другите основни функции са: Рутгер Хауер, Шон Йънг, Дарил Хана и Едуард Джеймс Олмос.

Шедьовърът е основан на нашумелия разказ на Филип Дик „ Сънуват ли андроидите електроовце? “ Великолепно сниман и с присъщия за Скот нюх към детайла, „ Блейд Рънър “ е настоящ и до през днешния ден. Овен че провокира образна приятност за сетивата, филмът преглежда значими тематики като неуловимата граница сред научното постижение и чисто човешкия детайл в механически изрядното създание. Дали андроидите, всъщност мислещи машини в човешка опаковка, са еволюирали морално и дали в действителност са доста повече „ хора “ от самите индивиди е един от многото забавни въпроси на кино лентата. Въздействащата музика на Вангелис способства за неповторимата атмосфера и издига „ Блейд Рънър “ на още по-високо равнище, трансформирайки го в задължителeн за всеки киноман.

„ Блейд Рънър “ е с голям брой наградии и номинации, като два пъти е предлаган за „ Оскар “ в разнообразни категории и има три награди „ БАФТА “. Смятан е за учредител на жанра киберпънк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР