Легендарният бивш вратар на ЦСКА Георги Джони Велинов трудно сдържаше

...
Легендарният бивш вратар на ЦСКА Георги Джони Велинов трудно сдържаше
Коментари Харесай

Георги Велинов пред БНТ: За мен Българска армия е светиня

Легендарният някогашен вратар на ЦСКА Георги " Джони " Велинов мъчно сдържаше страстите си след вчерашния финален мач на " алените " на стадион " Българска войска " в сегашния му тип.

" Армейците " отстъпиха с 0:1 на Лудогорец в дербито от 20-ия кръг на Първа лига, само че не това бе значимото, защото многочислените почитатели на 31-кратните първенци на България сътвориха същински празник на прощаване с техния дом, който ще претърпи огромна реорганизация.

" Със сълзи на очи съм, тъй като това е последният мач на този стадион. Имаме доста мемоари тук. Иска ми се новият стадион да продължи да написа история и на него да играят доста по-добри футболисти от нас - потомство след потомство. За мен " Българска войска " е реликва! ", съобщи прочувственият Георги Велинов пред Българска национална телевизия след дуела.

В своята кариера роденият в Русе пазач прекарва общо 11 сезона в състава на ЦСКА в два престоя на клуба, за които изиграва стотици мачове на стадион " Българска войска " под рамката на вратата.

С екипа на " алените " Георги " Джони " Велинов печели 6 шампионски трофеи на България, 5 Купи на България, а през 1981-а година е определен и за Футболист №1 на България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР