Легендарният английски нападател Гари Линекер се надява да види поне

...
Легендарният английски нападател Гари Линекер се надява да види поне
Коментари Харесай

Линекер се надява поне един футболист-гей да разкрие сексуалната си ориентация на Мондиал 2022

Легендарният британски нападател Гари Линекер се надява да види най-малко един състезател от Висшата лига, който да разкрие хомосексуалните си пристрастености по време на Световното състезание в Катар, с цел да изпрати мощно обръщение към страната хазаин, където хомосексуалността остава закононарушение.

Голмайсторът на Мондиал 86 в Мексико Линекер сподели пред " Дейли Мирър ", че познава двама гей играчи от Висшата лига, като сподели, че те са били " доста близо " да разкрият нетрадиционната си полова ориентировка.

" Би било ужасно, в случай че един или двама от тях се разкрият по време на международното състезание. Би било необикновено. Знам сигурно, че някои от тях са били доста близо да се разкрият и са обмисляли това. Има двама, които познавам, само че явно не е моя работа да споделям кои са ", сподели Линекер.

" Повечето ги е боязън. Страх от незнайното, допускам. Може би се тормозят какво могат да си помислят съотборниците им, макар че евентуално към този момент знаят ", сподели още Линекер. Той добави, че е отхвърлил опцията да взе участие в тегленето на жребия за Световното състезание през април в символ на митинг против догатките за корупция при избирането на домакина за шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР