Легендарни играчи на баскетболния ЦСКА ще подкрепят мъжкия тим на

...
Легендарни играчи на баскетболния ЦСКА ще подкрепят мъжкия тим на
Коментари Харесай

Легенди на ЦСКА ще подкрепят мъжкия тим при завръщането му в НБЛ

Легендарни играчи на баскетболния ЦСКА ще поддържат мъжкия отбор на " алените " в първия му мач от новия сезон в НБЛ против отбора на Спартак Плевен довечера от 19.00 ч. Отборът воден от Росен Барчовски е хазаин в реконструираната зала в квартал " Дружба ". Ветерани от всички генерации ще се съберат на първия турнирен мач на ЦСКА при завръщането му в елита след 13-годишно спиране.

Домакините разполагат с малко над 400 места за аудитория, като на централната естрада своето място ще заеме Петко Маринов. Роденият в Бургас през 1949 година стрелец е спечелил с алената фланелка 3 шампионски трофеи и 4 купи и е играл на 2 европейски клубни полуфинала. Публиката посрещаше представянето му с френетични възгласи " Петко, майсторе ", а той доразвива кариерата си при " алените " като треньор, спечелвайки 3 трофеи през 80-е години и 4 купи за армейците. Домакините плануват празненство на почивката, с което да напомнят заслугите на последния си, само че и на първия най-успешен треньор. Това е педагогът от италианския колеж в Цариград, играч на АС-23 и националния тим на България, Людмил Катерински. Зад триумфите му - първата купа за клуба ЦДНА през 1949 и последвалите три през 1950, 1951, 1965 година, както и три купи, стоят и персони като Константин Тотев, професорите Иван Матев и Джо Златарски, Константин Коцев, Васил Манченко. Върхът на кариерата му е 5-о място с националния тим на олимпийските игри в Мелбърн през 1956 година

Двубоят довечера ще бъде следен онлайн от още две митове на ЦСКА и на националния отбор - Атанас Голомеев и Георги Глушков - сегашен президент на БФБ.



За ЦСКА ще играят както опитни играчи, по този начин и по-млади такива. От клуба обявиха, че дават път на младите гении, тъй като съгласно тях това е инвестиция в развиването освен на тима, само че и в българския баскетбол.

С алената фланелка ще забележим националите Венцислав Петков - капитан на отбора, Алекс Симеонов и Андрей Иванов, само че и младите Мартин Сотиров, Виктор Маргаритов, Дамян Минков, Виктор Гергов. След травмата, която получи гарда Брендън Йънг, управлението на " алените " реагира стремително и на негово място съумя да притегли Райли Оуенс от Пелистер.

Мачът ЦСКА - Спартак Плевен е довечера от 19.00 ч. в новата зала на " алените " в кв. Дружба.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР