Легендарната певица и Неврокопският танцов състав ще са звездните гости

...
Легендарната певица и Неврокопският танцов състав ще са звездните гости
Коментари Харесай

Николина Чакърдъкова с концерт във Варна на 17 март

Легендарната певица и Неврокопският танцов състав ще са звездните посетители на фестивала „ Пролетно надиграване “ 2018, който се организира в Grand Mall. Входът на концерта е свободен.

16.03.2018

Една от иконите на българската национална музика – Николина Чакърдъкова – певицата, която направи радикална смяна в популяризирането на македонските песни, идва с концерт във Варна тази събота. Нейното посещение ще е най-очакваният миг от програмата на второто издание на фестивала „ Пролетно надиграване “, който се организира този уикенд - 17 и 18 март в Grand Mall. Фестивалът на българския фолклор се провежда от Grand Mall с партньорството на Сънрайз Мюзик ТВ и организация Бинев и с поддръжката на Община Варна.

„ За нашите фенове във Варна сме приготвили селекция от най-хубавото от нашите стратегии, с която вършим международно турне тази година – споделя певицата. - На 3 март бяхме с нея в Лондон, на 6 март в Черна гора, а на 7 март в Скопие, на всички места ни посрещнаха с доста наслада, сигурна съм, че и ще накараме и варненци да се заловен на хорото най-после. Обичаме Варна и варненската аудитория и чакаме срещата ни с неспокойствие. “ След Варна Чакърдъкова и Неврокопският танцов състав не престават турнето си в Съединени американски щати и Канада.

На сцената в Grand Mall ще забележим и чуем театър под мотото „ Да съхраним българското “, в който всички пеят и танцуват, ръководени от магьосницата от Пирина. Задължително в него ще участват емблемите на Николина Чакърдъкова от най-обичаните й стратегии „ Любов и тъга от Македония “, „ Пуста младост “, „ Българска женитба “ и „ Магията на българския фолклор “. Финалът сигурно ще пристигна с „ Цветините очи “ и с доста огромно общо хоро на всички реализатори и аудитория.

Началото на концерта 17.03. е от 19:00. Преди именитата певица на сцената ще излязат Детски национален хор „ Медени звънчета “ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, както и Гайдарски оркестър с началник Драги Драгнев.

Фестивалът „ Пролетно надиграване “ стартира конкурсната си стратегия в събота от 10:30 ч. Танцьорите ще се състезават в категориите Танцови сформира, Школи и клубове за национални хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови сформира участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 година „ Пролетно надиграване “ Варна 2018 ще отличи спечелилите със статуетки, плакети и парични награди и ще разпредели награден фонд в размер на 6500 лева

Входът за всички събития на Пролетно надиграване Варна 2018 е свободен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР