Легендарната дискотека Гранд Мултиплейс“ в Слънчев бряг, която допреди 12-13

...
Легендарната дискотека Гранд Мултиплейс“ в Слънчев бряг, която допреди 12-13
Коментари Харесай

Ето какво се случва с легендарната дискотека в Слънчев бряг, където убиха Георги Илиев

 Легендарната дискотека " Гранд Мултиплейс “ в Слънчев бряг, която допреди 12-13 години бе най-хитовото нощно заведение по Черноморието, се продава поради насъбрани задължения на притежателя Евелин Георгиев.

Тя бе построена при започване на века по испански модел – с тематични клубове, съвременен интериор и невиждани за времето си резултати. За малко се трансформира в същинска сензация.

Началото на края настъпи на 25 август 2005 година, когато на централното външно сепаре на " Буда бар “ бе екзекутиран Георги Илиев. Той бе прострелян в сърцето от снайперист, а до ден-днешен убийството остава неразкрито.

Четири години след гибелта на боса дискотеката бе продадена на Евелин Георгиев, който смени името на комплекса на " Гранд де разкош “, с цел да не се свързва с престъпния случай.

Финьо, както е прочут в бизнес средите Георгиев, е шведски жител и взе участие в 15-ина български компании. Той сполучливо създаде марката за нощни клубове " Селена “, само че след 2011-2012 година бизнесът му стартира да замира. Още в първото държавно управление на Национална агенция за приходите наложи под сериозен мониторинг Георгиев, тъй като дължеше над 1,5 млн.лева за осигуровки и неплатени налози.

През последните години в Слънчев бряг бяха открити няколко конкурентни нощни заведения, ползата към тази дискотека фрапантно понижа и през 2016 бе последната, в която работеше.

Днес постройката е в окаяно положение. От обявата на частния правосъден реализатор Ивелина Божилова излиза наяве, че общата й повърхност е 3200 кв.м., а началната тръжна цена от която ще стартира продажбата е 4,5 млн.лева, написа " Флагман.бг ". Парите ще бъдат употребявани за покриване на задълженията към заемодател №1 – " Уникредит Булбанк “ и Община Несебър – за локални налози и такси, неплащани от години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР