Легендарната българска треньорка Нешка Робева сподели, че настоящите правила в

...
Легендарната българска треньорка Нешка Робева сподели, че настоящите правила в
Коментари Харесай

Срам! Нешка Радева защити Русия за художествената гимнастика

Легендарната българска треньорка Нешка Робева показа, че актуалните правила в художествената гимнастика унищожават хубостта на този спорт.

Тя, в което посочи, че съгласно нея Дина Аверина е заслужава доста повече златния олимпийски орден от Линой Ашрам.

„ Днешната обстановка на олимпийската гимнастическа сцена е най-грозната страна на нашия хубав спорт. За страдание, актуалните правила са такива, че изходът от надпреварата зависи най-вече от сложността и даже изтърван апарат, както се случи с лентата на Линой Ашрам, на доктрина може да се компенсира с високата компликация “, показа Робева.

Според мнението на българския треньор актуалният устав е изцяло неясен от почитателите и води до скандални обстановки.

„ Не може да има спорт, в който след резултатите от надпреварите пораждат съществени подозрения. Обсъдих актуалната обстановка с сътрудниците си и стигнахме до извода, че Аверина заслужава олимпийската купа, а не Линой Ашрам. Жалко и обидно е, че се получи по този начин на Олимпиадата “, сподели още Нешка Робева.

Тя изрази страдание, че отрицателните трендове в развиването на международната художествена гимнастика не престават да доминират.

„ Надявам се, че основният треньор на съветския народен тим Ирина Винер-Усманова ще успее да прекъсне отрицателните трендове в художествената гимнастика, в която девойките се пробват да печелят точки от компликация, което е в ущърб на художествеността, творчеството и уникалността на спорта. Но към този момент, както виждаме, не се получава и художествената гимнастика продължава да губи от най-важното – художествения съставен елемент “, сподели още Нешка Робева.

„ Ирина Винер-Усманова би трябвало да постави всички старания, с цел да върне този спорт на верния път, да откри оптималния баланс сред компликация и хубост. Правилата, които важат в този момент унищожават и не оказват помощ за развиването на художествената гимнастика, те за жалост са създадени от некомпетентни експерти “, сподели още треньорът основал най-големите български гимнастички.

„ Правилата нямат нужния баланс сред компликация и хубост, по тази причина има предпоставки за отбрана на грешките, направени от гимнастичките. “

В текста има изказване на създателя, в който се споделя, че българският треньор счита, че Русия през днешния ден е „ най-силната страна и водеща школа в развиването на този спорт “.

Рускинята Дина Аверина завоюва сребро в самостоятелния многобой на Игрите в Токио. Победителка стана Лина Ашрам от Израел, която в съчетанието с лентата позволи неточност. По този метод в самостоятелния многобой на Олимпиади Сборная за първи път остана без злато от 1996 година насам.

Нешка Робева е дала изявлението преди финала при ансамблите, на 7 август, на сътрудник на „ ТАСС “. То обаче е оповестено през днешния ден в онлайн изданието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР