Легализирането на марихуаната в САЩ е довело до увеличаване на

...
Легализирането на марихуаната в САЩ е довело до увеличаване на
Коментари Харесай

Легализирането на марихуаната в САЩ е увеличило смъртните случаи при ПТП -

Легализирането на марихуаната в Съединени американски щати е довело до увеличение на смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи с 4,1% и на пострадванията с 5,8%. Статията е оповестена в Journal of Studies on Alcohol and Drugs, заяви БГНЕС.

Легализирането на марихуаната е една от най-дискутираните тематики в политическия дневен ред на Съединени американски щати през последното десетилетие и половина. Марихуаната и други наркотични артикули на основата на канабис към този момент са законни в 19 страни.

Изследователите вземат решение да схванат по какъв начин легализирането на опиата се е отразило на честотата на произшествията и на следствията от тях. За тази цел екипът проучва информация, събрана сред 2009 и 2019 година

Експертите са наблюдавали измененията в броя на произшествията по пътищата в пет щата, в които марихуаната от дълго време е легализирана: Калифорния, Колорадо, Вашингтон, Орегон и Невада. Те съпоставят тази информация с честотата на смъртните случаи или на попадането в болница след произшествия в шест други района на Съединени американски щати, където марихуаната не е легализирана: Аризона, Айдахо, Монтана, Ню Мексико, Юта и Уайоминг.

Изчисленията демонстрират, че смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи са се нараснали с към 4,1%, а хоспитализациите - с 5,8% в петте изследвани щата. По-конкретно в Колорадо след легализирането на марихуаната смъртните случаи и пострадванията по пътищата са се нараснали надлежно с 1,4% и 18%, до момента в който в Невада те са намалели с 6,7% и 9,8%.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР