Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки

...
Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки
Коментари Харесай

Северна Македония планира да легализира канабиса за медицинска употреба

Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на дребни количества за персонална приложимост е един от проектите на държавното управление за 2021 година, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, представен от вестник " Нова Македония " и Българска телеграфна агенция. 

" Канабисът е една от най-динамичните промишлености и държавното управление ще поддържа фирмите, които се занимават с този бизнес. В Северна Македония са утвърдени 59 лицензи за тази активност. Вярвам, че Народното събрание ще одобри законовите промени, с които ще се разреши експорт на канабис за медицински цели. Следващата година чакаме облага от над 250 милиона евро от произвеждане на канабис ", сподели Заев.

Той приказва и за персоналната приложимост на канабис. " Да позволим декриминализация на канабиса в дребни количества за персонална приложимост. Не е редно някой да върви в пандиза за това, че е употребил половин грам канабис за персонална приложимост ", съобщи македонският министър председател.

По думите му, идната година се възнамерява разширение на листата с заболявания, за които е разрешено лекуване с артикули от канабис. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР