Лефортовският съд в Москва осъди основателя на Фонда за борба

...
Лефортовският съд в Москва осъди основателя на Фонда за борба
Коментари Харесай

Осъдиха Навални на 9 години затвор в колония със строг режим |

Лефортовският съд в Москва осъди създателя на Фонда за битка с корупцията Алексей Навални на девет години отнемане от независимост при непоколебим режим.

45-годишният Навални, най-известният опозиционер в Русия, е приет за отговорен за машинация с дарения за активността на Фонда за битка с корупцията и за пренебрежение към съда. Той и неговите поддръжници считат, че делото е напълно политическо.

Опозиционерът разяснява присъдата в своя профил в Twitter с откъс от телевизионния сериал The Wire: " Живееш единствено два дни - в деня, в който влезеш в пандиза, и в деня, в който го напуснеш. Дори имах фланелка с този откъс, само че затворническите управляващи я конфискуваха, смятайки щампата за екстремистка ".

Навални към този момент изтърпява присъда от две години и половина затвор по друго дело, което съгласно него е изфабрикувано, с цел да бъде възпрепятствана политическата му активност.

Лефортовският съд наложи през днешния ден на опозиционера и санкция от 1,2 милиона рубли (малко повече от 10 хиляди евро).

Присъдата, произнесена през днешния ден, евентуално няма да бъде добавена напълно към наказването, което политикът към този момент излежава в пандиза. Точният период на лишаването от независимост, който му е натрапен, към момента не е разгласен. Днешната присъда значи също, че Навални ще бъде изместен в друга наказателна колония - в тази, в която се намира сега, режимът е по-скоро общ, в сравнение с непоколебим, а също така тя е предопределена за пандизчии, които излежават първата си присъда, отбелязва Радио Свобода.

Агенция Ройтерс отбелязва, че днешното правосъдно решение ще държи надалеч от политиката през идващите години най-известния критик на президента Владимир Путин.

Арестуваха юристите му

Същевременно кореспондентът на " Новая газета " заяви, че полицията е задържала юристите на Алексей Навални - Олга Михайлова и Вадим Кобзев, пред Покровската наказателна колония, където през днешния ден се организира изнесеният правосъден развой против политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР