Ледената пързалка, която се намира в общинския спортен комплекс в

...
Ледената пързалка, която се намира в общинския спортен комплекс в
Коментари Харесай

Ледената пързалка в столичния парк „Възраждане“ отваря врати след броени дни

Ледената пързалка, която се намира в общинския състезателен комплекс в парк " Възраждане " в София, ще отвори порти на 30 ноември , оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Столична община.

Ледената пързалка е с повърхност от 800 кв. м. и потенциал до 150 ползватели по едно и също време. Спортният комплекс се простира на повърхност от близо 24 000 кв.м. Заедно с ледената пързалка са ситуирани още 4 стадиони за мини футбол, 3 стадиони за тенис на корт, игрище за плажни спортове, за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца.

Това е седмият сезон, в който магията на кънките ще посрещне феновете на зимните спортове в паркова среда, показват от общинското сдружение " Спортна София 2000 ".
В осъществяване на обществената политика, заложена в програмата на кмета на Столична община, ориентирана към спорта в свободното време за деца и възпитаници, " Спортна София 2000 " е създало разнообразни благоприятни условия за прилагане на пързалката.

В делнични дни от понеделник - петък, заран от 8.30 - 09.30 часа, децата от детските градини, както и учениците ще употребяват оборудването гратис. Допълнително за учениците в сесиите от 10.00 до 17.30 часа пързалката ще работи с вход свободен. Ще се заплаща единствено за наем на кънки и на инструктор.

Пързалката предлага и благоприятни условия за начално образование на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Цените за прилагане на оборудването са: вход - 8 лева за сесия с времетраене от час и половина; наем на кънки - 6 лева за час и половина; инструктор - 6 лева за 30 мин.

Сесиите стартират от 10.00 часа и са с дълготрайност по час и половина. Последната сесия стартира в 20.00 часа. Пързалката е обезпечена с кънки за разнообразни възрасти.

Работното време на пързалката е:

Понеделник - петък - от 8.30 до 21.30 часа;

Събота - неделя - от 10.00 до 21.30 часа.

За искащите да се допрян до магията на кънките , за положителното въодушевление на пързалката и изискванията, които тя предлага, още веднъж ще се грижи личен състав от инструктори, както и чиновници по поддръжка на спортното оборудване. Леденото поле се обработва със профилирана машина вид " ролба ", което е гаранция за високото качество на леда.
Функционирането на обекта е съобразено с изискванията на работа при съблюдаване на противоепидемичните ограничения в София.

Спортният комплекс се ръководи от общинското сдружение " Спортна София 2000 ", което осъществя плана посредством " Фонд за стабилно градско развиване ", прецизират от пресцентъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР