Лечението с микродермабразио е не само скъпо, но и отнема

...
Лечението с микродермабразио е не само скъпо, но и отнема
Коментари Харесай

Козметичен корунд – микродермабразио в домашни условия

Лечението с микродермабразио е освен скъпо, само че и лишава доста време. За това е належащо повтаряне на сесията за най-хубави резултати. Нищо чудно, че домашно приготвените други възможности за ексфолиране на кожата набират известност. Това е козметичният корунд, по-специално пилинг, изработен с финните му кристали.

Козметичният корунд се смята за един от най -ефективните способи за микродермабразио. Той е доста по-рязък от общоприетия пилинг или недодялан пилинг, само че не толкоз мощен като професионалната салонна терапия. Предимството му е неговата еластичност и лекост на потребление. Можете да го добавите към обичания си крем, гел или масло. Освен това е подобаващ за всички видове кожа и може да се употребява по цялото тяло. Има доста способи за ексфолиране на епидермиса вкъщи – в тази публикация ще ви убедим, че корундът е един от най-ефективните и безвредни способи.

Какво е корунд?

Това е алуминиев оксид (Al₂O₃) под формата на минерал, именуван разговорно алуминиев оксид (спокойно, той е нетоксичен). Това е вторият най-твърд натурален минерал, прочут на науката, след диамантите. Може да ви изненада, само че благородните разновидности на корунда са рубин или сапфир.

Корундът в козметиката, и по-точно неговите кристали, се употребяват за лекуване с микродермабразио, т.е. ексфолиране на епидермиса. Кристалите са с почти 100 микрона в диаметър. В козметиката може да се откри като INCI Alumina.

Корундът е инертно вещество, неразтворимо във вода и органични субстанции. Той е безвреден, нетоксичен и неканцерогенен, а също по този начин устойчив и не реагира с други козметични артикули. Това е чудесно вещество за ексфолиране на епидермиса.

Предимството на микродермабразиото с корунд е, че е универсално лекуване, уместно за всеки вид кожа. Самата процедура може да се извърши на лицето и шията, деколтето, ръцете и даже гърба.

Микродермабразио с корунд

Козметичният корунд се употребява в процедурите с микродермабразио, които се правят в професионални салони за хубост. Важно е, че процедурата може да се извърши и вкъщи! Но дано стартираме с основите.

Терминът микродермабразио идва от дермабразио, техника, която се употребява от десетилетия за лекуване на тежки белези. Лечението включва гланциране на епидермиса и горните пластове на дермата със специфична железна абразивна капачка. Недостатъкът тук е дискомфортът и болката, както и нуждата от възобновяване.

Микродермабразиото е по-лека, по-малко инвазивна процедура, предлага се даже за хора с сензитивна кожа.

Микродермабразиото се назовава пясъкоструене или гланциране на кожата и това най-вече отразява естеството на лекуването. Най-лесно е да го назовем машинален микропилинг, който се употребява главно за унищожаване на белези и обезцветяване. Нещо повече, многочислени микроскопски проби удостоверяват успеваемостта на микродермабразиото. Твърди се, че е толкоз ефикасен, колкото химически пилинг и лазерен ресърфейсинг. Това е по този начин, тъй като систематичното потребление на този пилинг усилва усвояването на дейните субстанции от кожата, подтиква микроциркулацията, почиства и ускорява обновяването на кожата.

Ефекти върху кожата

По време на масажа на кожата корунда отстранява мъртвите епидермални кафези и подтиква естествения й метаболизъм. Благодарение на покачвания синтез на колаген и еластин, епидермисът става по-дебел и по-устойчив. Корундът, сходно на обичайния пилинг, прави кожата по-добре готова за попиване на субстанции от други козметични артикули като маски за лице или крем за лице – те доближават до по-дълбоките пластове на кожата, което прави тяхното деяние по-ефективно. Кожата става подмладена, почистена, а мастните жлези се стесняват.

Предимства от потреблението на корунд върху кожата:

  • кожата е добре почистена, по-гладка и по-светла;
  • отпушва запушените пори и контролира равнището на себум;
  • усъвършенства кръвообращението и подхранва кожата;
  • оказва помощ за понижаване на бръчките;
  • оказва помощ за изсветляване на белези и стрии;
  • отстранява обезцветяването;
  • обезпечава по-добро асимилиране на питателните субстанции от козметиката.

Лечението с корунд се предлага изключително за хора с огромно обезцветяване на кожата както и пигментни петна, със доста разширени пори, акне вулгарис, матова и отпусната кожа. След процедурата може да се появи зачервяване на кожата и чувство за парене, които изчезват 2 дни след лекуването.

В професионалните салони за хубост козметичния корунд се употребява в композиция с други субстанции, да вземем за пример бадемова киселина, което обезпечава по-бързи и по-добри резултати. Такива сесии би трябвало да се повтарят в серии от 4 до 10 повторения с шпации от 7 до 10 дни. Една сесия продължава почти 1 час.

Как да правим микродермабразио с козметичен корунд вкъщи?

За да извършите микропилинг вкъщи, ви е нужен подобаващ артикул. Ще намерите козметичен корунд под формата на бели микрокристали.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да го смесите в съответствие 1:6 с немазен крем и да го нанесете върху кожата на лицето. Пропорциите би трябвало да се четат по този начин, че да добавите 1 чаена лъжичка корунд към 6 чаени лъжички от определената козметика или 5 мл. корунд към 30 мл. от козметика. Може да се смесва и с други препарати, да вземем за пример хиалуронова киселина или гел от алое вера, които предотвратяват раздразнение, овлажняват кожата и я вършат по-гладка.

С какво може да се комбинира корундът в грижата за кожата:

  • кремове за лице;
  • лосиони за тяло;
  • хиалуронова киселина, 1% хиалуронова киселина е достатъчна;
  • натурално масло, като масло от моркови или шипка;
  • гел за измиване на тялото;
  • гел от алое.

След това просто масажирайте получената примес в почистената кожа на лицето или тялото с мудни, кръгови придвижвания. След известно време (около 3 минути) изплакнете щедро с хладка вода и нанесете идната козметика, да вземем за пример успокояваща маска, за предпочитане без глина.

Повтаряйте домашното микродермабразио един път седмично, тъй като по-честата приложимост може да раздразни кожата, само че в случай че почувствате потребност – тествайте и наблюдавайте кожата си. Редовните процедури направени вкъщи ще изравнят тена на кожата, плитките бръчки и ще създадат порите по-малко забележими.

Противопоказания за микродермабразио с козметичен корунд?

Домашният пилинг с корунд не би трябвало да се прави, когато имате бактериална или вирусна зараза на кожата, имате микоза или кожни рани. Противопоказание е също розацея и пустулозно акне, както и новообразувания и хирургични процедури, осъществени върху кожата, на която желаете да извършите микродермабразио.

Как да се грижим за кожата след микродермабразио с корунд?

Правилната грижа след процедура с козметичен корунд ще помогне за опазване на резултата от лекуването за по-дълго, понижаване на дразненето на кожата и риска от обезцветяване. На какво би трябвало да обърнете особено внимание и каква козметика да изберете?

Кожата след микродермабразио несъмнено изисква нежно отнасяне. След лекуването би трябвало да поставите вярно подбрана грижа и слънцезащита.

1. Веднага след осъществяване на процедурата, деликатно отстранете остатъците от третирането от кожата. За задачата е съвършен внимателен овлажняващ тоник. След като тоникът изсъхне върху кожата, си коства да нанесете успокояваща маска (например водорасли). Следващата стъпка е да нанесете върху кожата интензивно овлажняващ крем. Това ще помогне за усмиряване на всяко раздразнение, парене и зачервяване на кожата, които могат да зародят по време на лекуването.

2. През първите няколко дни след осъществяване на микродермабразио с корунд си коства да поддържате грижа, основана на навлажняване и регенериране на кожата. Козметика, съдържаща, наред с другото, хиалуронова киселина, колаген, еластин и антиоксиданти.

През този интервал е добра стъпка да се ограничите до лек грим.

Задължителен детайл от грижата след корунд микродермабразио е слънцезащитата. След процедурата кожата става по-мека и по-податлива на слънчева светлина. Излагането на слънце забавя регенерацията на кожата, може да способства за в допълнение раздразнение и трайно обезцветяване. Затова използвайте слънцезащитен крем съзнателно, без значение от сезона и времето.

Козметичен корунд – резюме

Козметичният корунд се употребява за заличаване на мъртвия епидермис. Този препарат е ефикасен, благонадежден и в това време на ниска цена. Въпреки това, той би трябвало да се употребява деликатно и в сходство с рекомендациите на производителя – единствено тогава ще видите резултатите! Гладка, изсветлена, подмладена кожа с понижени недостатъци и бръчки.

Освен това можете да го употребявате за стрии или целулит, както и за профилактика на стрии. Процедурата е нежна към кожата и в това време бърза, тъй че е превъзходен метод да се грижите за кожата, когато нямате време или средства за професионални процедури в салоните за хубост.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР