Лечението на диабета е доживотен процес, който включва както методи

...
Лечението на диабета е доживотен процес, който включва както методи
Коментари Харесай

3 био масла срещу диабет и неговите усложнения


Лечението на диабета е пожизнен развой, който включва както способи за надзор на високата кръвна захар, по този начин и такива за справяне със систематичните провали, които тя нанася. Един от методите за възстановяване резултата от лекуването е посредством използването на био масла в необятната гама от приложения, която те разрешават.

Прилагани паралелно с медикаментозното лекуване, избрани био масла оказват помощ за реализиране на по-траен надзор върху кръвната захар, за възстановяване на периферното кръвообращение и за закъснение на дегенеративните увреждания в зоната на периферните нерви.

Така био маслата може да се ползват като дейно допълнение към лекуването за понижаване на кръвната захар, облекчение деянията на диабетната невропатия и за предварителна защита на така наречен диабетно ходило.

Масло от канела – като най-добре проученият естествен артикул с удобно въздействие върху диабета, канелата предлага няколко еднообразно ефикасни благоприятни условия за поддържане активността на панкреаса, когато се ползва във тип на био масло. Неизменен положителен резултат от повлияването на панкреаса е нарасналата секреция на инсулин и бързото нормализиране на кръвната захар . Маслото от канела повлиява добре равнищата на глюкоза в кръвта, без значение от метода, по който се ползва – като овкусител в кулинарията, като съставна част на козметични или масажни артикули, в ароматерапията и други

Свързани публикации.. Как може да се изяви диабетната полиневропатия? 0 Какво се крие зад понятието диабетно ходило? 0 Канела - против болест на Паркинсон, висока кръвна захар и холестерол 1

Маслото от лавандула се ползва сполучливо за локално лекуване на мускулни болки в разнообразни елементи на тялото. Научните проследявания на действието му демонстрират, че със същия триумф то може да подкрепи и оправянето с неврологични положения като невралгия или невропатия – едно от главните затруднения на диабета . Външното използване на масло от лавандула може да помогне както за облекчение на болковия синдром при диабетна невропатия, по този начин и за закъснение прогресията на неврологичните проблеми. Ползвано като ароматерапевтично средство маслото от лавандула носи и чиесто релакиращи тялото и съзнанието изгоди, които също облекчават болковите прояви при невропатия.

Маслото от мента носи научно потвърдени изгоди за облекчение на болката, възстановяване на кръвообращението, стимулиране растежа и обновяването на клетките и възстановяване типа на кожата. Успоредно с тези изгоди, маслото от мента има и мощен охлаждащ резултат и се употребява сполучливо за предварителна защита и облекчение деянията на диабетно ходило . Грижите за сухата кожа на краката и предварителната защита на гъбичните или бактериални инфекции в периферните зони на долния крак би трябвало да бъдат част от ежедневната персонална грижа на диабетиците. Маслото от мента носи доста изгоди в този аспект. Може да се ползва като съставна част при бани на краката или като част от състава на локално настоящи козметични артикули.

Био маслата от канела, лавандула и мента и многото лечебни форми, в които те може да се ползват оферират разнородни решения за допълнение на медикаментозното лекуване на диабет и неговите признаци и последици.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР