Лечебните свойства на популярната източна подправка са известни отдавна. За

...
Лечебните свойства на популярната източна подправка са известни отдавна. За
Коментари Харесай

Шест медицински причини да слагаме куркума във всичко

Лечебните свойства на известната източна фалшификация са известни от дълго време. За първи път индийските лечители са ги забелязали преди към 2500 години, написа zdrave.to.

В куркумата има витамини В, витамин С (аскорбинова киселина), Е (токоферол), К (филохитон), РР (никотинова киселина), а също и желязо, калий, калций, магнезий, манган, мед, натрий, селен, фосфор и цинк. В допълнение, тя съдържа етерични масла и мастни киселини, поради което я включат в подмладяващите маски за лице и тяло.

Въпреки това куркумата куркумата може да се употребява за много по-сериозни неща.

Първо, дейната й съставна част куркумин може да убие раковите кафези и да спре растежа им. Куркуминът потиска развиването на нови кръвоносни съдове в туморите, инхибира синтеза на протеини, участващи в развиването на израстък, и подтиква самоунищожаването на злокачествените кафези. Но за здравите кафези тя е изцяло неутрална.

Второ, куркумата подтиква имунната система.

На трето място, при диабет, той  забавя загубата на инсулин и усилва успеваемостта на диабетните медикаменти.

Четвърто, куркумата е ефикасен натурален антибиотик. Премахва нездравословните бактерии, без да визира потребните, и редом подтиква интензивността на симбиотичната микрофлора.

Пето, фалшификация нежно и безвредно почиства червата и цялото тяло, като оказва помощ да се отървете от диария, запек, гадене, загуба на вкус и стомашен дискомфорт. Куркуминът също по този начин понижава образуването на газове, които предизвикват запек, почиства черния дроб, подкрепя регенерацията на чернодробните кафези и възстановява работата му.

И най-после, шесто, куркумата, комбинирана с джинджифил, оказва помощ за почистването на бъбреците  от камъни, кръвта от отрови и кръвоносни съдове от неприятен холестерол.

Всички тези позитивни свойства се демонстрират с постоянна приложимост на подправката. Въпреки това, тя има своите противопоказания. Предозирането може да аргументи съществено увреждане. Според изследване на Университета в Орегон, потреблението на по-малко от 4 грама куркума (около една супена лъжица) дневно не оказва въздействие върху разбора и не дава никакъв лечебен резултат. Подправка може да се добави към всевъзможни горещи ястия на усет, в сос за салати или просто в салата. /

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни новин
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР