Лазаров спаси два мачбола и влезе в основната схема в

...
Лазаров спаси два мачбола и влезе в основната схема в
Коментари Харесай

Лазаров спаси два мачбола и влезе в основната схема в София

Лазаров избави два мачбола и влезе в главната скица в София
Българският тенисист Александър Лазаров сътвори същински героизъм, откакто избави два мачбола, преди да победи мощния италианец Лука Вани със 7-6(6), 3-6, 7-5 в мач от втория кръг на квалификациите на София Оупън. По този метод Лазаров се класира за главната скица на шампионата, където се причислява към Адриан Андреев и Димитър Кузманов.

След като през вчерашния ден 21-годишният Лазаров сподели темперамент, с цел да победи различен умел тенисист - Лукаш Лацко със 7-6(5), 6-2, през днешния ден вицешампионът на България от Държавното състезание в зала подвигна на крайници феновете в "Арена Армеец", откакто надви над Вани в страхотна борба. 33-годишният италианец стартира по-уверено и проби при започване на първата част, само че Лазаров съумя да навакса изоставането и да вкара сета в тайбрек, в който се наложи с 8-6, макар бомбените сервиси на противника.

Във втората част българинът изглеждаше изтощен и допускаше повече неточности, като позволи два пробив и противникът му вкара мача в решителен трети сет. В него обстановката не изглеждаше добре за Алекс, който още веднъж позволи ранен пробив, само че по сходство на първата част съумя да го върне и да поведе с 4-3. Последва нов пробив в интерес на Вани, който сервираше за мача при 5-4 и имаше два следващи мачбола, само че Лазарова съумя да ги отрази, след което да върне пробива. Това въодушеви българския тенисист и той взе още веднъж подаването на противника си, с цел да стигне до впечатляващ триумф над 154-ия в света италианец след два часа и 7 минути игра.

По този метод Лазаров откри място в главната скица на София Оупън, където ще забележим общо трима българи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР