Лайтмотивът на този сезон е цвят. Марките експериментират с наситени

...
Лайтмотивът на този сезон е цвят. Марките експериментират с наситени
Коментари Харесай

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Лайтмотивът на този сезон е цвят. Марките опитват с наситени нюанси във всички детайли на грима, от неонови стрелки до избелени вежди. Нека да поговорим за главните трендове на тази есен и по какъв начин ловко можем да внесем смели нови детайли в ежедневния грим.

Ежедневен есенен грим

Класическата основа на есенния грим е леката, като че ли безтегловна основа. За да постигнете подобен финиш, задоволително е да нанесете доста лек декор дьо загар, а с коректор наблегнете ъгълчетата на очите и туширате червенината в основата на ноздрите.

Много значим миг е качеството на продуктите. Например вземете декор дьо загар MAC или коректор от Estée Lauder. Тук можете да изберете артикул за кожата от всевъзможен вид и възраст.

Лесният есенен грим за очите е още по-прост: би трябвало да покриете целия клепач със светли сенки, деликатно нанесете лек пласт серпантина на миглите, леко оцветете веждите и нанесете полупрозрачно червило или емайл за устни – лекият есенен грим е подготвен. Може да се ползва както всеки ден за работа в офиса, по този начин и за среща с другари.

Но стилистите поучават най-малко понякога да разнообразявате елементарния грим и да опитват с трендовете. Ето няколко основни детайла за този есенно-зимен сезон.

Изразителни стрелки

Цветни и неонови, на горния или долния клепач, с всякаква форма. Всичко е лимитирано единствено от личното въображение.

Ярки сенки

Миналият сезон бе белязан от розови и коралови нюанси. Фаворитите на този сезон са сини и лилави. Тези цветове сами по себе си са ярки и наситени, тъй че могат да се употребяват независимо в грима на очите.

MAC разполага с необятна палитра от моно цветове за клепачите. Предимството на сенките за очи е, че те се нанасят елементарно. Дори с пръсти и без голям опит можете да създадете експресивен грим.

За да създадете по-сложен или вечерен грим, можете да добавите няколко полутона от палитрата. Например най-различни цветове и нюанси има в палитрите Makeup Revolution — от нежни пастелни цветове до ярки и лъскави нюанси.

 Смели и наситени цветове и искра в есенно-зимния макияж

Акцент върху миглите

Тази есен те се завърнаха – “паякови крайници ”. За да постигнете резултата, задоволително е да нанесете няколко пласта серпантина, като оставяте всеки пласт да изсъхне добре, преди да нанесете идващия. За дълготраен грим и основаване на експресивен размер е подобаваща спиралата от сбирката Estée Lauder.

 Смели и наситени цветове и искра в есенно-зимния макияж

Монохромен грим

Смел опит за ежедневния грим е да се опитате да извършите грим единствено с един артикул. Например, можете да заложите на пигмент, като този вид артикул на процедура може да се употребява за всяка част на лицето.

Напълно допустимо е да употребявате единствено червило или колорит за устни. Например кафяво (розово, коралово, прасковено) червило с пръсти за нанасяне върху клепачите като крем сенки, по бузите като лек руж, върху устните. В същото време, не забравяйте да блендирате продукта добре.

Повече искра

Наближаването на празненство сезона извежда блясъка в грима на предна линия. Оставете въображението си да ви подскаже по какъв начин да го употребявате. Можете да поставите леки акценти в ъгълчетата на окото, а може и да покриете целия клепач с искра. Или да поръсите брокат върху миглите.

Червило в богатата алена гама

В есенния грим, както денем, по този начин и вечер, ярките червени нюанси са постоянно подобаващи и доста елегантни и впечатляващи. Гримьорите поучават да не се страхувате да се концентрирайте единствено върху устните, като за очите можете да заложите единствено на малко серпантина.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР