Лайл Стайн, опитен стратег, подчерта несигурното състояние на американската икономика

...
Лайл Стайн, опитен стратег, подчерта несигурното състояние на американската икономика
Коментари Харесай

Дългът на САЩ може да тласне парите на инвеститорите извън страната

Лайл Стайн, умел пълководец, акцентира несигурното положение на американската стопанска система заради възходящия дълг, като го оприличава на примка, която се стяга към врата й.

Той акцентира тревожния дисбаланс сред повишаващите се лихвени проценти и по-бавния стопански напредък. Повишаването на лихвения % от Федералния запас до 5.25-5,5%, най-високото от 2001 година насам, надвишава растежа на Брутният вътрешен продукт от 4.9% през последното тримесечие, което алармира за сериозен проблем.

Щайн акцентира възходящия дълг на Съединени американски щати, който се чака да доближи 124% от Брутният вътрешен продукт до края на годината, което внезапно контрастира с по-ниското съответствие на дълга към Брутният вътрешен продукт в еврозоната от 90%. Тъй като годишните лихвени заплащания по американския дълг доближават $1 трилион, се появяват опасения за увеличение на разноските и повишаване на лихвените разноски, което може да накара вложителите да търсят по-сигурни убежища отвън Северна Америка.

Стратегът предизвести и за евентуални последствия: намаляване на щатския $ и изместване на инвеститорските настройки от Съединени американски щати в интерес на по-стабилни райони. Той допусна, че като се има поради съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт, Европа наподобява по-привлекателна за вложения от Съединени американски щати.

Пазарните опасения по отношение на дълга на Съединени американски щати катализираха ликвидация на американски облигации, което е отзив от опасенията на облигационните бдители, които предизвестиха за устойчивостта на покупките на американски облигации, в случай че дефицитът се резервира и нивото на дълга продължи да нараства. Тази динамичност демонстрира, че вложителите все по-настойчиво би трябвало да обмислят диверсификация на активите си отвън Северна Америка.

Прозренията на Стайн хвърлят светлина върху неотложната нужда от стратегическо финансово обмисляне на фона на надвисналия фантом на възходящия дълг на Съединени американски щати, като акцентират евентуалното влияние върху стабилността на валутата и световните капиталови модели.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР