Лавина уби най-малко 6 и затрупа още 30 души в

...
Лавина уби най-малко 6 и затрупа още 30 души в
Коментари Харесай

Лавина затрупа 30 души в Афганистан, има жертви

Л авина умъртви минимум 6 и затрупа още 30 души в афганистанска провинция Нуристан , съобщи Агенция Франс Прес.

" Все още вали сняг. Продължават избавителните действия и броят на починалите може да се усили ", съобщи ръководителят на отдела за информация и просвета на провинцията Джамиула Хашими.

През нощта на 18 против 19 февруари лавината връхлетя село Накре в долината Татин в Нуристан и затрупа домовете със сняг и парчета.

Около 20 къщи са разрушени или мощно развалени, добави Хашими.

Six Killed, 30 Trapped In Afghanistan Avalanche, Rescue Ops Underway
— NDTV (@ndtv)
" Поради облаци и дъжд хеликоптерът не може да кацне в Нуристан " , съобщи Маулви Мохамед Наби Адел, шеф на службата за публични работи в провинцията, като добави, че снегът е блокирал един от главните пътища към провинцията, което затруднява " избавителната интервенция ".

Провинция Нуристан, която граничи с Пакистан, е покрита най-вече с планински гори и се намира в южния завършек на планинската верига Хиндукуш.

Тази година снеговалежът закъсня в огромна част от Афганистан, който е привикнал със сурова зима.

Изключително дребното количество дъжд в страна, която разчита главно на земеделието, принуди доста фермери да отсрочат засаждането на растенията.

Avalanche in Shakay district in Badakhshan province deep in North-eastern Afghanistan, Badakhshan lies on the border with Tajikistan
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР