Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 8-10Новак Джокович

...
Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 8-10Новак Джокович
Коментари Харесай

Оже-Алиасим сломи Джокович и доближи Света до триумф в Laver Cup


Laver Cup

Отбор на Европа – Отбор на Света 8-10

Новак Джокович – Феликс Оже-Алиасим 3-6, 6-7(3)

Феликс Оже-Алиасим запази очакванията на тима на Света за успех на Laver Cup след двусетов триумф над Новак Джокович.Това бе втора победа за канадеца в границите на броени часове, откакто по-рано през днешния ден той и Джак Сок победиха Анди Мъри и Матео Беретини в мача на двойки (2-6, 6-3, 10-8). Така тимът на Света към този момент е единствено на един триумф от дебютния си трофей в шампионата.

Оже-Алиасим игра доста по-агресивно, вследствие на което имаше съществено преимущество при асовете (13-3) и уинърите (39-13), като в това време направи единствено една двойна неточност за целия мач. Канадецът завоюва 81% от точките си на първи сервис (35/43) и осъществя три от петте си брейкпойнта (60%), до момента в който Джокович оползотвори два от своите четири шанса за пробив (50%).

Началото бе доста мощно за Джокович, който записа ранен пробив и поведе с 2-0. Впоследствие обаче Оже-Алиасим стартира да играе с от ден на ден експанзия и самочувствие. Канадецът пласира няколко форхенд уинъра от главната линия и съумя да реализира цялостен поврат, преди Джокович да прекъсне серията му и да изравни за 3-3.

Сърбинът можеше да си върне водачеството, само че пропусна брейкпойнт в седмия гейм и Оже-Алиасим още веднъж завоюва подаването си. Това се оказа началото на мощна серия за международния №13, който даде единствено две точки до края на сета и завоюва откриващата част с 6-3.

Втората част стартира по подобен метод, само че при разменени функции – този път Оже-Алиасим поведе с 2-0, само че Джокович съумя да върне брейка и да възвърне равенството. Канадецът имаше отличен късмет още веднъж да излезе напред в резултата, само че в седмия гейм пропусна два следващи шанса за пробив и Джокович направи резултата 4-3 в своя изгода.

Оже-Алиасим обаче не разреши на първенеца на Уимбълдън да се откъсне в резултата и в последна сметка се стигна до тайбрек. Той мина доста по-добре за канадеца, пред който се откриха четири следващи мачбола след няколко отлични офанзиви „ сервис-мрежа “. Първият бе избавен от Джокович, само че световняит №13 не разреши на сърбина да продължи да се надява на поврат и завърши дуела при 6-3, 7-6(3) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР