Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени в спасителен център

...
Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени в спасителен център
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд спасени след протест пред Министерския съвет

Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени в избавителен център в Холандия. Това стана ясно след митинг избавени след митинг пред постройката на Министерския съвет, проведен от организациите " Четири лапи " и " Дивите животни ". 

Решението беше оповестено след среща на протестиращи с екоминистъра Нено Димов.

Двете дребни едвам оцеляха поради безхаберието на община Разград. Лъвчетата се родиха при започване на септември в локалния зоокът, който е с лишен лиценз още преди три години и който наподобява повече на концлагер в сравнение с място за среща с природата.

От избавителния център лъвчетата ще бъдат пуснати на независимост в Африка в условия, близки до естествените. Това ще стане обаче, когато животинчетата навършат подобаваща възраст. 

На митинга в София през днешния ден се събраха стотици природозащитници.

Терез и Масуд бяха изпотъпкани от родителите си и едвам оцеляха с помощта на денонощните грижи на Организация за отбрана на животните " Четири лапи " и фондация " Дивите животни ", които ги доведоха в София и ги настаниха във ветеринарна клиника " Добро скимване ".

По предложение на кмета на Разград общинският съвет в града реши да подари лъвчетата на община Пазарджик, която ги желае за своя зоокът " Въртопо ". Оттам обаче категорично прецизират, че сега нямат къде да ги сложат и че чак през пролетта ще им бъде издигната клетка.

Това обаче въобще не попречи на разградските общински съветници да се разпоредят със ориста на дребните, които други избавиха от техните грижи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР