Латвийският министър-председател Кришянис Кариниш приветства решенията на лидерите на НАТО

...
Латвийският министър-председател Кришянис Кариниш приветства решенията на лидерите на НАТО
Коментари Харесай

Подсилването на източния фланг на НАТО е "много ясен сигнал към Москва": Латвийският премиер

Латвийският министър-председател Кришянис Кариниш приветства решенията на водачите на НАТО в Мадрид да засилят наличието си на източния фланг на алианса, като ги назова " доста, доста явен сигнал към Москва ".

В изявление за Си Ен Ен в сряда водачът на балтийската страна означи, че " в прочут смисъл всичко, за което сме упорствали, е било ясно чуто ", като съобщи, че смяната в позицията е " смяна от защита с триъгълна жица към предна защита "

" Досега доста водачи на НАТО повтаряха и повтарят, че НАТО ще пази и ще пази всеки сантиметър от територията на НАТО ", съобщи Кариниш пред CNN. " Сега... зад тези думи има деяние. "

Кариньш съобщи, че би желал поддръжката за Украйна да се разгърне още по-бързо, защото " колкото по-бързо ние в НАТО можем да осигурим оръжия, муниции и образование, толкоз по-скоро войната ще завърши ".

" Смятам, че дипломатическо решение ще бъде реализирано, когато Русия осъзнае, че губи или е изгубила войната, и тогава ще седне на масата за договаряния ", сподели той.

По време на срещата на върха на НАТО в Мадрид в сряда президентът Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще основат непрекъснат щаб на Пети армейски корпус в Полша и ще усилят ротационните задачи в балтийските страни. Латвия е една от балтийските страни и граничи по суша с Русия и Беларус.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР