Латвийският министър на отбраната Андрис Спрудс (вдясно) разговаря с шведския

...
Латвийският министър на отбраната Андрис Спрудс (вдясно) разговаря с шведския
Коментари Харесай

Латвия няма да се противопостави на изпращането на войници в Украйна

Латвийският министър на защитата Андрис Спрудс (вдясно) беседва с шведския си сътрудник Пол Йонсон в щаб квартирата на НАТО в Брюксел на 15 февруари. Снимка: АП

Латвия няма да се опълчи на разполагането на западни военнослужещи в Украйна, откакто френският президент Еманюел Макрон в понеделник сподели, че това   " не е изключено ", само че Испания, последвана от Германия и други страни от Европейски Съюз отхвърлиха тази опция, съобщи ДПА.

" Латвия продължава да изследва разнообразни способи за усилване на поддръжката за Украйна. Ако съдружниците от НАТО реализиран съглашение за разполагане на войски в Украйна, Латвия ще обмисли присъединяване ", сподели пред ДПА представител на Министерството на защитата.

Рига оказва на Киев военна помощ от началото на войната преди повече от две години, като изпраща оръжия и образова на територията си украински бойци и дружно с други съдружници, добави той.

Но през днешния ден испанският външен министър Хосе Мануел Албарес изрично изключи изпращането на испански боен личен състав във военната зона.

" Няма да има испански бойци в Украйна, несъмнено, че няма да има, тъй като ние желаеме мир, което е тъкмо каквото и украинското държавно управление желае ", сподели Албарес пред Народното събрание в Мадрид.

В понеделник след конференция в Париж за военната помощ за Украйна, френският президент сподели: " Но нищо не може да бъде изключено в бъдеще. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да завоюва тази война. " Германия и Полша отхвърлиха опцията да бъдат пратени военни в Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР