Латвийската авиокомпания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) започва директни полети

...
Латвийската авиокомпания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) започва директни полети
Коментари Харесай

За първи път ще има директни полети между София и Рига: Колко ще струват билетите?

Латвийската самолетна компания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) стартира директни полети от летище София до Рига през май 2024 година Полетите до латвийската столица ще се правят три пъти в седмицата - във вторник, четвъртък и събота от 2-ти май до 26-ти октомври. От уеб страницата на компанията излиза наяве, че билетите към този момент са в продажба, като еднопосочен полет сред двете столици коства 86.99 евро, а полетното време е 2 ч. и 30 мин. 

За момента единствените полети сред двете столици са с прекачвания.

" Приветстваме airBaltic за решението да започва директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат опция да доближават до всички балтийски и скандинавски летища единствено с едно прехвърляне ", сподели Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект, оператор на летище София.

" България Еър " пуска трети неделен полет сред София и Варна

Цените стартират от 50 евро

airBaltic е с близо 98% държавна благосъстоятелност, хибридна самолетна компания, която комбинира най-хубавото от обичайните превозвачи и нискотарифните самолетни компании. Авиокомпанията предлага нискотарифни билети в своята мрежа на конкурентни цени, както и билети освен за директни, само че и за трансферни полети.

Компанията лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия. Освен връзките до тези места, самолетната компания се гордее с най-младата флотилия в Европа, която се състои от един от най-екологичните търговски самолети в света - Airbus A220-300. 

Рига е най-големият град в Прибалтика, прочут още с съвременни места за развлечение и богата средновековна история, архитектура, част от международното завещание на ЮНЕСКО. Латвийската столица е най-големият град в трите Балтийски страни и е третият по величина град, ситуиран на Балтийско море след Санкт Петербург и Стокхолм.
 Wizz Аir открива пряк полет от София до Тирана
Първа самолетна компания у нас пуска полети от София до Тирана. Какви са цените на билетите?

Полетното време е 1 час и 5 минути

Това е първата дестинация, която летище София прибавя за идната година. През тази описът се усили със седем, също толкоз дестинации станаха налични от столичното летище и през 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР