Латвийката Илзе Юхансон е новият генерален секретар на Европейската комисия,

...
Латвийката Илзе Юхансон е новият генерален секретар на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Латвийски дипломат е новият генерален секретар на Евроколисията

Латвийката Илзе Юхансон е новият общоприет секретар на Европейската комисия, заяви еврокомисарят по работните места и обществените права Никола Шмит. Той посочи, че решението е взето на днешното съвещание на еврокомисарите и влиза в действие неотложно.

Юхансон зае поста на общоприет секретар краткотрайно на 1 август предходната година след отдръпването на нейния предходник Мартин Зелмайер от Германия. Назначаването по-рано на Зелмайер провокира невиждана институционална рецесия, довела до апели от Европейския парламент и омбудсмана на Европейски Съюз за неговото премахване. Зелмайер бе махленски в осъществяването на прелом и заемането на поста с машинация. В средата на предходната година той бе изместен във Виена, където оглави локалното посланичество на Европейска комисия.

Илзе Юхансон е била дипломат на своята страна в Европейски Съюз, заемала е високи длъжности в латвийското министерство на външните работи. В последните пет години тя е била зам.-генерален секретар на Европейска комисия по протокола и връзките с останалите институции на Европейски Съюз, сочи нейната публична биография./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР