Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата

...
Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Севастова детронира Стивънс и за първи път ще играе на полуфинал в турнирите от Големия шлем

Латвийката Анастасия Севастова се класира за първи път в кариерата си за полуфинал в шампионатите от " Големия шлем ". 27-годишната Севастова детронира миналогодишната шампионка Слоун Стивънс (САЩ) с 6:2, 6:3 на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Така поставената под номер 18 латвийка взе реванш за провалянето си на " Флашинг Медоус " с 3:6, 6:3, 6:7(4) на същата фаза на шампионата през предишния сезон.

Early in her career, Sevastova retired from tennis due to injuries and disillusionment from the sport.

She now finds herself in the semifinal of a Grand Slam and this is what it means...#USOpen pic.twitter.com/Ws2ya4mivQ
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2018
Севастова избави всичките седем благоприятни условия за пробив на американката в първия сет, който взе с брейкове в четвъртия и в осмия гейм. Втората част беше по-оспорвана, като третата сложена Стивънс на два пъти успяваше да навакса пробив пасив. При 4:3 латвийката още веднъж завоюва подаването на съперничката, след което затвори мача при личен сервис след 83 минути игра.

" Много се веселя, че този мач свърши и завоювах. Трудно беше и за двете ни. Беше горещо, изключително в слънчевата част на корта, само че най-тежко е поради влагата. Понякога просто ракетата се плъзга от ръката ти. Бях много нервна в края на първия и на втория сет, само че се оправих. Планът ми беше да оставам допустимо най-дълго в разиграванията, да не й давам лесни точки, да бъда разнообразна, да не и разрешавам да влезе в темп. Днес и сервисът ми вървеше във значимите точки ", разяснява Севастова, която стана първата латвийка на полуфинал на шампионата от Шлема в Ню Йорк.

Flawless tennis:

Anastasija Sevastova defeats Stephens 6-2, 6-3 to reach her first Grand Slam semifinal!

She awaits the winner of Serena/Pliskova...#USOpen pic.twitter.com/VsqC6mhBld
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2018
За място на финала тя чака победителката от срещата сред шесткратната шампионка Серина Уилямс (САЩ) и Каролина Плишкова (Чехия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР