Латвия спря излъчването на руската телевизия RT. Причината - според

...
Латвия спря излъчването на руската телевизия RT. Причината - според
Коментари Харесай

Защо Латвия спря излъчването на руската телевизия RT?

Латвия спря излъчването на съветската телевизия " RT ". Причината - съгласно медийния регулатор в страната тя популяризира " агитация " и е обвързвана с Дмитрий Кисельов, а той е в лист със глобени от Европейския съюз лица. За това оповестиха AP и Reuters, представени от 24 часа.
Латвия е забранила седем канала на " RT ", които излъчват вести и настоящи излъчвания, тъй като са следени от Кисельов, който управлява съветската държавна осведомителна организация " Росия сегодня ", съобщи регулаторът.
Пропагандната война на Кремъл
Според латвийският надзорен орган - следената от съветските управляващи телевизия се е опитвала да показа балтийската страна като провалена страна.
В същото време латвийските служби за сигурност определили " RT " за най-влиятелния агитационен канал на Русия в Западна Европа.
Кисельов е включен от Европейски Съюз в лист със глобени лица поради хипотетичната си роля в поощряване на агитация в поддръжка на осъществената от Русия анексия на Кримския полуостров от Украйна през 2014 година
Латвия сподели, че ще уведоми медийните регулатори в останалите страни от Европейски Съюз за своето решение, и ги приканва също да спрат от ефир " RT ".
10-те най-важни фигури в Русия, глобени от Запада поради украинската рецесия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР