Латвия реши да предава на Украйна коли, конфискувани от собственици,

...
Латвия реши да предава на Украйна коли, конфискувани от собственици,
Коментари Харесай

Латвия дарява на Украйна коли, конфискувани от пияни шофьори

Латвия реши да предава на Украйна коли, иззети от притежатели, които са шофирали в нетрезво положение, съобщи Дарик с позоваване на  " Ройтерс ". 
Властите започнаха да изземват коли от такива водачи през тази година. Тъй като стотици транспортни средства към този момент препълват латвийските пунктове с иззети коли, Латвия реши те да бъдат изпращани на украинските военни и на лечебни заведения. 

Седем конфискувани  коли през вчерашния ден бяха качени на ремарке от държавен паркинг и изпратени за Украйна.

За два месеца в балтийската страна с население от 1,9 милиона души са били иззети към 200 автомобила от водачи с открити над 0,15 % алкохол в кръвта, оповестяват управляващите.

Държавата се ангажира да изпраща всяка седмица десетки такива коли в Украйна и това ще бъде тест за опциите на тази най-вече доброволна интервенция.

Организацията " Туитър Конвой " към този момент е изпратила към 1200 коли, откакто насочи апел за дарения в " Туитър ", дни след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари предходната година. През 2022 година неправителствената организация събра 2 милиона евро за пазаруване на транспортни средства, поправки и други такива действия.

По данни на полицията в Латвия през 2022 година към 4300 водачи са били хванати, че карат с по-високо от допустимото наличие на алкохол в кръвта по пътищата на страната. Пияни водачи са взели участие в близо 1000 пътнотранспортни катастрофи през предходната година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР