Латвия поиска налагане на зона, забранена за полети над Украйна, съобщи

...
Латвия поиска налагане на зона, забранена за полети над Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Латвия иска зона, забранена за полети над Украйна

Латвия изиска налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна, съобщи Leta.TV.

Това се споделя в изказване, признато в четвъртък от Сейма (парламента). В него се приканват държавите-членки на Организация на обединените нации да подхващат незабавни стъпки за налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна, за да се защитят човешки животи.

В изказването, направено от комисията по външни работи на Сейма, се споделя също, че трябва да се подсигурява сигурността на украинските атомни електроцентрали.

В изказването си, Сеймът показва мощна поддръжка за Украйна, нейните бранители и народа в битката против експанзията, стартирана от Русия, като удостоверява непоколебимата поддръжка на Латвия за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Депутатите акцентират в изказването, че неоправданото и непредизвикано навлизане на Русия в Украйна е жестоко нарушаване на отговорностите на Русия и нарушаване на интернационалното право.

Сеймът се позовава на резолюцията на украинския президент Володимир Зеленски от 28 февруари, в която той прикани за налагане на неразрешена за полети зона над Украйна. В изказването се споделя още, че Русия, като продължава военната си експанзия и нахлуването в Украйна, употребява все по-нечовешки тактики и оръжия, насочвайки се към цивилни и цивилни обекти.

Изявлението се базира и на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации от 2 март по отношение на експанзията на Русия против Украйна.

В признатото изявление депутатите споделят, че би трябвало да бъдат наложени наказания и на Беларус, която е съотговорна за войната на Русия против Украйна.

Според изказването Саейма показва взаимност и " е дружно с народа на Украйна в битката им за суверенитета и сигурността на своята страна ".

Припомняме, че Естония също изиска зона, неразрешена за полети.

Американският президент Джо Байдън ще разгласи спомагателна помощ от 800 милиона $ за сигурност на Украйна, но позицията му за " зона, неразрешена за полети " не се е трансформирала след апела на украинския му сътрудник Володимир Зеленски към Конгреса на Съединени американски щати, оповестиха през вчерашния ден от Белия дом.

Байдън предизвести, че основаването на " зона, неразрешена за полети " над Украйна ще докара до Трета международна война, а Пентагонът отхвърли претенции за изпращане на изтребители МиГ-29 в Украйна.

НАТО не обмисля въвеждането на неразрешена за полети зона над Украйна и не преследва тази цел. Това съобщи преди дни непрекъснатият представител на Съединени американски щати в организацията Джулиан Смит, представена от TeleTrader. Тя акцентира, че Алиансът не желае да уголемява конфликтите сред Русия и Украйна до повече участници и има вяра, че налагането на неразрешена за полети зона ще насочи събитията " в неверна посока ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР