История с продължение. През март Вероника Димитрова в рубриката По

...
История с продължение. През март Вероника Димитрова в рубриката По
Коментари Харесай

89-годишна живее в мизерия и без храна, след като прехвърли апартамента си на гледачката ѝ

История с продължение. През март Вероника Димитрова в рубриката „ По следите ” описа историята на стара жена, която е подведена да подпише документ, с който апартаментът ѝ става собственост на нейната болногледачка. Тогава Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане по подадения сигнал, а след преписката в полицията не последва реакция.  

Три месеца след репортажа на NOVA 89-годишната Елена Василева е в още по-тежко състояние. Тя е съвсем изоставена, бедства, има дни,в които съвсем няма с какво да се храни.

„ Беше извънредно мръсна. Вътре в жилището цареше голям безпорядък. Получихме още сигнали – от комшия, който твърди, че животът на дамата е в заплаха. От жилището непрекъснато се чуват крясъци. И всичко е поради този съответен парцел. Елена непрестанно ми се обажда, с цел да моли за помощ ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” Вероника Димитрова.

Елена живее в жилището си в столичния квартал „ Гео Милев ”. Тя няма деца, нито братя и сестри. До края на 2022 г. е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, Община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, с цел да я вижда. Изпращал ѝ медикаменти. Ангажирал и жена, която да се грижи за нея. След случай в дома ѝ той взима Елена в неговата къща за няколко седмици.

Впоследствие обаче мъжът си отива от този свят. Тогава Минка Стефанова, сестра на нейна позната, предлага на Елена да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

Елена мислела, че подписва съглашение, с което се подсигурява, че болногледачката ѝ ще живее без да заплаща наем. Реално обаче старата жена е сложила подписа си под пълномощие, с което апартаментът по-късно е трансфериран на Стефанова против прехрана и гледане.

„ Апартаментът сега е благосъстоятелност на болногледачката, която обаче е длъжна да се грижи за нея. Но това действително не се случва. Тя на процедура не идва да гледа старата жена, която гладува и е извънредно мръсна ”, описа журналистът.

„ Болногледачката даде обещание да върне жилището в първия ни репортаж. Но очевидно няма интерес. Има метод тази договорка да се скапе. Елена се е свързала с юрист, която би трябвало да напише искова молба, с цел да задвижи процедурата,но едно такова дело ще отнеме може би години ”, добави журналистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР