Латвия няма да предложи подслон на руснаци, бягащи от частичната

...
Латвия няма да предложи подслон на руснаци, бягащи от частичната
Коментари Харесай

Човешко ли е?: Латвия отказва убежища на руснаци, бягащи от частичната мобилизация


Латвия няма да предложи заслон на руснаци, бягащи от частичната готовност на жителите на президента Владимир Путин във войната в Украйна, сподели почитан държавен чиновник.

„ От съображения за сигурност Латвия няма да издава филантропични или други визи на съветски жители, които заобикалят мобилизацията, нито ще промени рестриктивните мерки за прекосяване на границата, наложени от 19 септември на съветски жители с шенгенски визи “, съобщи министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс.

Съобщението на Ринкевич идва дни откакто страната му се причисли към други балтийски страни при започване на налагането на възбрана за някои съветски туристи, в ход за усилване на рестриктивните мерки в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

Естония, Латвия и Литва, както и Полша, реализираха съглашение по-рано този месец за ограничение на издаването на визи за Шенгенското пространство заради „ сериозна опасност “ за сигурността, подбудена от напора на руснаци.

Шенгенското пространство се състои от 26 страни, най-вече от Европейски Съюз, които разрешават безкрайно придвижване в рамките на зоната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР