Иран предупреди, че всички съпротивителни фронтове, обединение на Иран и

...
Иран предупреди, че всички съпротивителни фронтове, обединение на Иран и
Коментари Харесай

Иран предупреди Израел за унищожителна война, ако атакува Ливан


Иран предизвести, че " всички съпротивителни фронтове ", обединяване на Иран и районните му съдружници, ще се изправят против Израел, в случай че той нападна Ливан.

Коментарът на иранската задача в Ню Йорк идва с опасенията за по-широка районна война, включваща Израел и подкрепяното от Иран ливанско придвижване Хизбула. От началото на войната в Ивицата Газа двете страни водят съвсем ежедневна замяна на огън.

През този месец те се ускориха, като се добави и войнствената изразителност от двете страни. Израелските военни обявиха, че проектите за атака в Ливан са били " утвърдени и доказани ", което накара Хизбула да отговори, че при пълномащабен спор няма да бъде пощадена нито една част от Израел.

В обява в обществената медийна платформа X иранската задача съобщи, че " счита за психическа война пропагандата на ционисткия режим за желание да нападне Ливан ".

Но, добавя тя, " в случай че той предприеме пълномащабна военна експанзия, ще последва унищожителна война ". Всички разновидности, в това число цялостното присъединяване на всички съпротивителни фронтове, са на масата ".

Войната в Газа стартира през октомври, когато палестински бойци от Хамас нападнаха южен Израел.

Иран, който поддържа Хамас, похвали нападението като триумф, само че отхвърли да е взел участие в него.

Наред с офанзивите на Хизбула против Северен Израел, подкрепяните от Иран бунтовници в Йемен неведнъж са нанасяли удари по търговски кораби в региона на Червено море, което съгласно тях е акт на взаимност с палестинците.

Иран поддържа и други групировки в района.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР