В едва първия ден на Уимбълдън, надпреварата ни предложи немалко

...
В едва първия ден на Уимбълдън, надпреварата ни предложи немалко
Коментари Харесай

Да вземеш 9 от 10 гейма и да загубиш: Андреева бе шокирана от друга 17-годишна на Уимбълдън

В едвам първия ден на Уимбълдън, конкуренцията ни предложи значително изненади, а една от най-големите е отпадането на съветското дете знамение Мира Андреева. Световната номер 23 водеше с 6:1 3:0, но позволи поврат от връстничката ѝ, а точно 17-годишната Бренда Фрухвиртова, която също е представителка на топ 100, само че е под номер 88. Така, с резултат 6:1 3:6 2:6, тя записа най-лошия си резултат на шампионат от Големия шлем в кариерата си и ще завърши сезона си на трева без нито една победа, откакто преди този момент изуми света на тениса, достигайки до 1/4-финалите на Ролан Гарос.

Срещата стартира по проект за по-високоранкираната тенисистка, която демонстрираше по-агресивен тенис и допускаше доста малко непредизвикани неточности. За разлика от нея, Фрухвиртова играеше доста несигурно и това разреши на Андреева да господства в хода на целия първи сет и по този начин, губейки единствено един гейм, поведе в резултата.

Втората част също стартира по толкоз обещаващ метод за полуфиналистката от Ролан Гарос, която осъществя пробив още при първия сервис гейм на съперничката си. При 3:0 в интерес на поставената тенисистка, чехкинята изпита дискомфорт, заради което взе здравно спиране, но казусът бе бързо позволен, защото по-късно тя освен летеше по корта с мощните си удари, само че и съумя да завоюва идващите 6 гейма, с цел да изравни резултата в сетовете.

В последната част Андреева бе бледа сянка на себе си. Представителката на топ 25 не съумя да завоюва нито един гейм от личното си подаване, а чехкинята продължаваше да играе въодушевено, което ѝ разреши да бъде в ролята на водеща фигура в последната част. Фрухвиртова резервира темпото си до последната минута на дуела и се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!

Wow.

17yo Brenda Fruhvirtova defeats 17yo Mirra Andreeva 1-6, 6-3, 6-2 to reach the 2nd round at.

Mirra made the semifinals at RG and the second week in London last year.

Not a great comeback from Conchita Martinez, who already won this event as player & coach
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР