Лас Вегас поведе с 2:1 победи на Уинипег във финалната

...
Лас Вегас поведе с 2:1 победи на Уинипег във финалната
Коментари Харесай

Лас Вегас поведе с 2-1 победи във финала на Западната конференция

Лас Вегас поведе с 2:1 победи на Уинипег във финалната серия в Западната конференция на НХЛ, откакто завоюва на собствен терен в третата среща с 4:2. Головете за спечелилите вкараха Жонатан Маршесо на два пъти, Джеймс Нийл и Алекс Тък.

На два пъти в интерес на Джетс се разписа Марк Шайфли, който върна едно попадение във втората част, а по-късно понижи на 2:3 при започване на третата.
С днешните си два гола Шайфли към този момент има 14 шайби, което го прави голмайстор на плейофите. 11 от головете му са в мачове като посетител, което пък го прави рекордьор в Лигата по този индикатор. По 10 гола в една серия са вкарвали Джо Малън през 1989-а година и Сидни Кросби през 2009-а.

Въпреки успеха, за състезател на мача беше определен вратарят на спечелилите Марк Андре Фльори, който отрази 33 от 35 удара. Следващата среща от серията ще бъде в нощта на петък против събота още веднъж на площадката на новаците в Лигата от Лас Вегас.

Маршесо откри ризултата още в 35-ата секунда, давайки преднина на домакините от Лас Вегас. Маршесо оформи и крайното 4:2 три секунди преди приключването на постоянното време, като с този триумф към този момент имат и баланс от 5:1 победи като домакини в плейофите.

Шайфли изравни в 5:28 минута на втората третина след асистенция на капитана Блейк Уилър, само че единствено 12 секунди по-късно Джеймс Нийл още веднъж даде преднина на домакините. Шайфли изравни след двоен рикошет на шайбата в стика и прасеца му, което заблуди вратаря на Лас Вегас.

За попадението на Нийл виновност имаше и вратарят Конър Хелебък, който не се нарежда пред вратат си и разреши на Ерик Хаула да прокара шайбата към Нийл.

Тък вкара петото си попадение в плейофите, покачвайки преднината на Лас Вегас на 3:1 след превъзходен пас на Нийл. Шайфли върна едно попадение единствено 18 секунди след началото на третата част, само че по-късно чисти голови благоприятни условия пред Фльори нямаше.

63 секунди преди края на постоянното време те извадиха вратаря, само че получиха четвъртото попадение във вратата си, дело на Маршесо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР