«Елиминирай, Делегирай, Автоматизирай» -сред основните ключове за успешно управление на

...
«Елиминирай, Делегирай, Автоматизирай» -сред основните ключове за успешно управление на
Коментари Харесай

„Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит

«Елиминирай, Делегирай, Автоматизирай» - измежду главните ключове за сполучливо ръководство на планове, съгласно вицепрезидента на ВУЗФ - Детелина Смилкова

В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „ Business Lady 2017 , инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон).

През миналия панел „ Ключове в мениджмънта” бяха прегледани следните тематики:

1. Time management

2. Project management

3. Как да надъхаме екипа си и самите нас – техники за ентусиазиране.

Участие в този панел взеха:

- Лидия Шулева - Собственик Бизнес Интелект

- Лили Караманчева - Генерален управител на QUEISSER PHARMA България

- Детелина Смилкова - Вицепрезидент на ВУЗФ, ръководител на БАУХ

- Димана Василева - Основател и управител на Quintessentially в България

- Гергана Маркова - Главен водещ на образованието в Марков лицей и притежател, шеф на ЛИКОРА ООД

- Милен Великов - HR експерт

Ето главните акценти от първия панел в практическата среща.

А тук можете да гледате в действително време: www. businesslady.club .

УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЕМЕТО:

Гергана Маркова: „ Смисълът, задачата и фокусът са тези, които дефинират оптималното потребление на времето. Те насочват човешката сила в вярна и градивна посока. Следват ги съответната връзка и делегирането на задания.”

Лилия Караманчева: „ Когато човек работи за задачата, която осмисля професионалното и персоналното му всекидневие, тогава намира време, сила и запас да ги случи. При дамите делегирането е сложна работа, тъй като това значи, че би трябвало да признаеш, че и някой различен може да свърши тази работа толкоз добре, колкото теб. Ето някои техники: приоритизиране, усъвършенстване на процеса за взимане на решения като досегаемост и комуникативност, и адаптивност към проблемите и провокациите в процеса на работа.”

Детелина Смилкова: „ Нещо лишава толкоз време, колкото му позволим. Най-ефективният ми асистент е интуицията.”

Милен Великов: „ Най-често срещаните неточности, които дамите вършат при организацията на времето са: разфокусирането посредством телефони/приложения, римайндъри; тютюнопушенето към момента се възприема като обществен детайл, а то лишава скъпо време.”

Лидия Шулева: „ Сред крадците на време са: неумението на дамите да споделяме НЕ, делегирането на задания, занимаването с дреболии /проверката на мейли и др./. Нагласата и целеполагането са изключително сполучлив инструмент. След това ни трябват положителна настройка и краткосрочни стъпки за постигане на крайната цел.”

Ако имахте магическа пръчка...

Детелина Смилкова: „ Ако имах магическа пръчка, бих се научила да дремя по 3 часа. Също, бих научила хората да не приказват празни приказки. Елиминирай, делегирай, автоматизирай – по този начин обмислям всяка задача, до момента в който не ми остане единствено 1, която също можем да отсеем, съгласно тристепенната скица. Ако искаш да стигнеш бързо – работи самичък, в случай че искаш да стигнеш надалеч – построи екип. Авторитарният метод на ръководство към този момент НЕ работи дейно. А също, доста бих желала да съблюдавам осведомителна диета, защото страдаме от осведомителна заетост.”

Милен Великов: „ Ако имах магическа пръчица, бих направил по този начин, че повече хора да работят с повече пристрастеност, ентусиазъм и смисъл.”

УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТИ:

Основни стъпки за реализиране на положителни резултати:

Лидия Шулева: „ Съвпадат с ръководството на времето – приоритизиране, подбора на първокласен екип, ясни и точни упования за крайния резултат от страна на мениджъра и навременна противоположна връзка. Не на последно място – контрола на работния развой, ефикасна система за надзор.”

Качествата на положителния проджект управител:

Милен Великов: „ Един проджект управител би трябвало да бъде харизматичен, самодеен и да може да ръководи добре времето си.”

Гергана Маркова: „ В чисто професионалните планове, аз персонално отнасям нещата главно към ръководството на взаимоотношенията, да можеш да боравиш с страстите на хората, с цел да можеш да ги увлечеш в плана и в задачата. Саймън Синек е споделил: „ Ние сме привикнали да броим чиновници, а сещаме ли се да броим сърца?””

Грешки, довели до опит и добра процедура:

Милен Великов: „ Създаване на верни упования, премерване на тези упования в действително време и валидирането им.”

Лилия Караманчева: „ Липсата на ясна лична отговорност води до обща безотговорност”.

Димана Василева: „ Никога не предполагай – ясни задания, които всеки от екипа има да свърши, до най-малкия детайл”.

ТЕХНИКИ ЗА МОТИВАЦИЯ НА ЕКИПА:

Най-ефикасните техники за обосноваване и ентусиазиране

Лилия Караманчева: „ Екипите се отглеждат и възпитават, тъкмо както възпитаваме децата си – толко елементарно и толкоз мъчно. Хората в екипа имат потребност от ясни правила, откровени връзки, ръководство на страстите /т.нар. прочувствена просветеност и емпатия/. Вече никой не се стимулира от непоколебим и неправилен надзор и боязън. Друг значим миг е самостоятелният метод – познаване уменията и качествата на екипа. Всеки да осъзнава, че е скъп и неповторим, да развиваме персоналните качества на всеки един. Честно и транспарантно взимане на решения – и екипа да взе участие в това решение. Уважение и признателност към хората във всеки един миг.”

Събитието е проведено в две елементи:

I. Business Lady Live (work shop) – „ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II. Вечерна публична гала и церемония вечеря, по време на която ще бъдат връчени премиите на отличените дами.

Инициативата се организира с поддръжката на комисар Мария Габриел , която записа особено послание към уредниците, участниците, дамите и благоприятни условия им за развиване и предприемачество в 21 век. Обръщението на комисар Габриел можете да видите тук: www.businesslady.club.

Business Lady Live ( work shop ) – „ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” ще се организира в границите на един ден (от 10:00 до 14:00 часа) и ще се излъчва гратис в действително време он-лайн тук, без регистрация: www.businesslady.club. Темите и панелите, които сега текат и предстоят са:

II. Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА измежду тематиките в този панел са: Старт на личен бизнес – плюсове и минуси, Професионалното прегаряне – по какъв начин да го избегнем?, Иновативни способи за релакс в бизнеса.

Добри практики от житейския си професионален опит ще споделят:

- Ани Хира - Бизнес съветник Човешко развиване, създател на HUGAH

- арх. Богдана Панайотова - Управител на „ ЕН АР Консулт” ЕООД

- Десислава Петева - Управител на „ Пимел Трейдинг” ЕООД

- Юра Драганова - Директор „ Човешки ресурси” в „ Солвей Соди” АД

- Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „ Света София”

- Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading

- Александър Николов - Бизнес съветник и коуч, създател на книгата „ Бизнес растеж”

- Марина Цекова - публицист, Народоосвободителна въстаническа армия ТВ

III. Как го вършат сполучливите бизнес дами в този панел ще чуем забавни гледни точки за: Социалните функции на дамите в 21 век и техники за приоритизиране, Женската сила и предприемачеството – по какъв начин да се настроим ментално за сполучлив бизнес? и ще създадем няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:

- Илона Станева - Директор „ Маркетинг и реклама”, Първа капиталова банка

- Илияна Захариева - Директор „ Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

- Стойне Василев - Предприемач и създател на SmartMoney.bg

- Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „ Жануа`98 "

- Яна Данаилова - Нутриционист и експерт по хранене, сертифициран учител по йога

- доктор Наталия Футекова - Предприемач, създател ERP Academy

- Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

- Илияна Захариева – шеф Корпоративни връзки, А1 (Mtel)

Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са радио Фокус, радио Витоша, Информационна организация Фокус, осведомителна организация Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска маза „ Бонония естейт”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР