Лаптопите често се нагорещяват при работа и ни създават дискомфорт(снимка:

...
Лаптопите често се нагорещяват при работа и ни създават дискомфорт(снимка:
Коментари Харесай

6 начина да охладите горещия лаптоп


Лаптопите постоянно се нагорещяват при работа и ни основават дискомфорт
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако установите, че компютърът ви нормално се нагорещява при работа , това не е безусловно мотив за безпокойствие . Има няколко метода, по които можете да охладите преносимия компютър , тъй че да не изгори скута ви или да не се повреди.

Изброените в способи за изстудяване на компютъра са лесни за използване от всеки консуматор, без да се нужни специфични знания. Ето какво можете да опитате:

Не блокирайте отворите на компютъра

Във вашия компютър има вентилатори, които му оказват помощ да се охлажда, и когато вентилационните отвори са блокирани, въздухът не може да се движи вярно, вследствие на което компютърът прегрява. Уверете се, че вентилационните отвори на преносимия компютър имат свободно пространство към себе си.

Това може да включва и повърхността, върху която стои компютърът. Например, в случай че нормално употребявате преносимия компютър си в леглото и го поставите върху одеяло, то ще попречи на вентилацията. За най-хубави резултати използвайте компютъра си на твърда, равна повърхнина, с цел да го оставите да „ диша ”.

Използвайте охлаждаща поставка за преносим компютър

Можете да си купите охлаждаща поставка, която всъщност работи като външен вентилатор за вашия преносим компютър. Такива подложки нормално са относително евтини и се свързват непосредствено към преносимия компютър, постоянно през USB врата. Имайте поради обаче, че подложките могат да охладят външната страна на компютъра ви, само че да не окажат толкоз огромен резултат върху вътрешните източници на топлота в преносимия компютър.

Избягвайте да употребявате стратегии, които претрупват процесора

Точно както бегачът може да загуби мощ след спринт в продължение на няколко благи, в случай че компютърът ви постоянно извършва стратегии, които употребяват доста процесорни запаси, неговите вътрешни съставни елементи ще бъдат принудени да работят в режим на претоварване и той ще стартира да прегрява.

Почистете вентилаторите и вентилационните отвори

Ако в отворите на компютъра има доста прахуляк или други боклуци, това може да блокира въздушния поток и да способства за прегряване на преносимия компютър. Почистването на прахуляк и парчета от отворите и вентилаторите е относително елементарно, в случай че имате подобаващите принадлежности. Много хора употребяват памучни тампони, с цел да изтрият праха от дребните пукнатини в компютрите си. Като опция, в магазините ще намерите кутии със сбит въздух, които могат да се употребяват за издухване на прахуляк.

Променете настройките, с цел да подобрите продуктивността

В взаимозависимост от това какъв преносим компютър имате, ще можете да вършиме известни промени в настройките, тъй че компютърът да не прегрява толкоз бързо. Проучете вашия съответен модел и неговите най-хубави настройки за нараснала продуктивност. Регулирането на тези настройки може да понижи натиска върху вътрешните съставни елементи и да понижи прегряването.

Изключете компютъра

Най-лесният и благонадежден метод да охладите компютъра си е да го изключите изцяло и да го оставите да почива няколко часа. Всички би трябвало да спим, с цел да даваме най-хубавото от себе си всеки ден. Компютрите не са толкоз разнообразни от нас в това отношение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР