Лаптоп без дисплей е последният писък на модата в Израел.

...
Лаптоп без дисплей е последният писък на модата в Израел.
Коментари Харесай

Лаптоп без екран. Последният писък на технологичната мода се чу от Израел


Лаптоп без екран е последният вик на модата в Израел. От десетина години портативният компютър не се бе променял, а единствено смалявал. Мнозина мислеха, че след време ще се „ слее “ с мобилния телефон, до момента в който израелска компания видя бъдещето му… в очилата с добавена действителност.

Тези опити се пазеха в загадка и едвам на 19 май новият преносим компютър без екран бе демонстриран пред публицисти.

С Тамир Берлинер – началник на групата, направила изобретението, се срещнаха кореспондентите на БНР в Израел Феня и Искра Декало.

Компютърът работи със специфична операционна система. Тествахме я на смарт телефоните преди 3 години. Новият преносим компютър не е подобаващ за геймъри или видео редактори, а за хора, работещи с мрежови приложения “, изяснява Берлинер.

Лаптопът има 8 гигабайта памет, 256 гигабайта място за предпазване, клетъчна мрежа от 5-то потомство. Клавиатурата (засега) не се отличава от тази на елементарен компютър. Тежи кг и половина, а батерията му устоя 5 часа.

Голямата оригиналност в действителност е дисплеят. По-точно – неналичието на подобен.

Сега е малко извънредно да гледаш през очила утопичен екран, само че след 10 години ще е нещо нормално освен за компютъра. По този метод ще се поръчва даже в ресторанта. Прочиташ менюто и виждаш всяко ядене на първо време виртуално “, споделя Тамир Берлинер.

Виждаш, и то в размер 1 към 1 – с цел да няма изненади. От фотография върху екрана на общоприет преносим компютър може да се заблудиш, не е ясно какъв брой е огромна порцията и сходни детайлности. С очилата няма такава заплаха.

„ Обикновено хората бързо привикват да работят в добавената действителност “, прецизира Тамир Берлинер.

Вече са пуснати в продажба първите 1000 такива преносимия компютър.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР