Лансирани в края на 2019 година , електрическите Peugeot e-208

...
Лансирани в края на 2019 година , електрическите Peugeot e-208
Коментари Харесай

Peugeot вдига пробега на електрическите 208 и 2008

Лансирани в края на 2019 година, електрическите Peugeot e-208 и e-2008 се радват на значителен пазарен успех, като са основани в над 90000 броя. Конвенционалните им събратя се подреждат в челните места в продажбите на нови коли в Европа през октомври.

Базирани на платформата eCMP и оборудвани с батерия с капацитет 50 kWh, електрически мотор с мощност 100 kW и въртящ момент 260 Nm, тези два силуета към този миг оферират и по-голям пробег на ток.
На първо място, гумите са усъвършенствани с промяна към клас A+. Това се отнася до 16-цоловите гуми за e-208 и 17-цоловите за e-2008. Освен това е добавена механична разработка с ново предавателно отношение на редуктора, което усъвършенства пробега при пътувания по скоростни пътища и автомагистрали.

И най-сетне, нова термопомпа, съчетана със датчик за влажност, инсталиран в горната част на предното стъкло, усъвършенства енергийната успеваемост на отоплението и климатичната инсталация. Информацията, излъчена от този датчик, дава алтернатива за по-точно ръководство на рециркулацията на въздуха в купето и спомага за опазване на количеството сила, акумулирана в батерията при отопление и поддържане на температурата в автомобила. Това е особено осезаемо при ниски външни температури.

Всички тези промени ще обезпечат увеличена самостоятелност съгласно сертификационния цикъл WLTP: Peugeot e-208 към този миг ще оферира до 362км пробег по WLTP, което е повишаване с 22км и е една от най-хубавите автономии в класа на компактните градски коли. e-2008 към този миг ще оферира до 345 км пробег по WLTP, което е повишаване с 25 км. Освен забележителното повишаване на пробега съгласно цикъла WLTP, има и несметно повишаване при действителната употреба от клиентите от към 40 км в градския трафик при температури близки до 0°C.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР