ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Демократите от Мичиган, които контролираха кабинета

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Демократите от Мичиган, които контролираха кабинета
Коментари Харесай

Демократите от Мичиган ще загубят пълен контрол над държавното управление, след като представители спечелят кметските надпревари

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Демократите от Мичиган, които направляваха кабинета на губернатора и слаби болшинства в двете камари на Законодателния орган, най-малко краткотрайно ще изгубят техният цялостен надзор, откакто двама представители на щата завоюваха кметските съревнования във вторник, което скоро ще сложи щатската камара в задънена улица.

Демократите съумяха да прокарат редица основни закони в Мичиган, откогато обърнаха и двете камари законодателната власт, до момента в който заемаше поста на губернатора през миналогодишните междинни мандати, което им даде цялостен надзор за първи път от 40 години.

Двама представители на щата от Демократическата партия, Лори Стоун и Кевин Коулман, завоюваха кметските съревнования във вторник в техните лични квартали в предградията на Детройт. Победите ще отстраняват двуместното болшинство на демократите в Камарата на щатите и ще слагат камарата в задънена улица с 54-54, до момента в който не могат да се проведат специфични избори за местата. Демократите към момента ще управляват дневния ред, само че към този момент няма да имат преимущество при гласуването.

Все още не е ясно по кое време ще се проведат изключителни избори в двата региона — всеки от които мощно избира демократите — само че се чака това да стане най-малко няколко месеца. Губернаторът може да свика специфични избори в региона на представителя, когато обещано място е овакантено, или може да подреди овакантеното място да бъде попълнено на идващите общи избори, според закона на Мичиган.

Цялата Камара на представителите на Мичиган ще ще бъде определен на общите избори през ноември идната година.

Коулман завоюва конкуренцията си за кмет в Уестланд, до момента в който Стоун завоюва в Уорън. Всеки от тях се чака да постави клетва по-късно този месец, откакто изборите бъдат сертифицирани, съгласно локалните чиновници.

Демократите са знаели, че загубата на цялостен надзор е допустима и се чака да се опитат да преминат редица законопроекти тази седмица, преди Стоун и Коулман да положат клетва на своите кметски позиции.

Подхранвани от успехите си в средата на мандата, демократите от Мичиган тази година одобриха пакет за сигурност на оръжията, разшириха изборните права, безплатните ястия за всички студенти и усилиха отбрана на правата на аборт и LGTBQ+ хората. Щатът също по този начин стана първият от съвсем 60 години, който анулира закон, ограничителен синдикатите, прочут като „ право на работа “, който беше признат преди повече от десетилетие от следен от републиканците законодателен орган.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР