Land Rover продължава с инициативата си да реализира уникални проекти със

...
Land Rover продължава с инициативата си да
реализира уникални проекти със
Коментари Харесай

RANGE ROVER SPORT PHEV: Първата SUV кола, която се качи до Вратата на рая

Land Rover продължава с самодейността си да реализира неповторими планове със своите автомобили, като този път, след 99 завоя и 999 стъпала, plug-in хибрида Range Rover Sport PHEV се превърна в първата SUV кола, изкачила се до Вратата на парадайса в Китай.

Предизвикателството пред напълно серийната версия на автомобила и неговия шофьор- Хо-Пин Тунг, от тима Panasonic Jaguar Racing, стартира с сполучливото прекосяване на опасните завои на 11.3-километровата пътна отсечка по тъй наречените Път на дракона, след което тандемът се е изправил през надолнище от 45 градуса и 999 стъпала.

“Опитвал съм Formula E, Formula 1 и съм печелил 24 часа на Льо Ман, само че това беше, без съмнение, едно от най- големите предизвикателства пред които съм се изправял ”, разяснява Хо-Пин Тунг. “Range Rover Sport PHEV се показа брилянтно, като вдъхна цялостна убеденост на планинския път и се изкачи по стълбите до Вратата на рая без проблем ”



RANGE ROVER SPORT PHEV, който е част от стратегията за електрифициране на цялата продуктова гама на компанията от 2020-та година, е оборудван с хибридна задвижваща система, общата оптималната мощ на която е 404 конски сили, а въртящият миг е 640 Нм. е в състояние да се измине в чист електрически режим до 51 километра, а с помощта на апаратура за бърз заряд, батерията може да бъде презаредена за 2 часа и 45 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР