Лана води съвсем нормален, спокоен живот. До момента, в който

...
Лана води съвсем нормален, спокоен живот. До момента, в който
Коментари Харесай

Време за четене: трагедия, тайни и разрушителната сила на edna любов в „Майката на дъщеря ѝ”

Лана води напълно естествен, спокоен живот. До момента, в който дългогодишният ѝ другар ненадейно и необяснимо я напуща – тъкмо преди следващата здравна процедура за зачеване, с която младата двойка се бори с безплодието от години. Подреденият живот на Лана е изкаран отвън релси. Решена да вземе ориста си в ръце, тя въпреки всичко минава през процедурата. И също толкоз изненадващо процедурата се оказва сполучлива.

Нещата не стопират до такава степен. Тогава – когато минимум е очаквала – Лана се сблъсква на улицата не с кого да е, а с младата жена – донор на яйцеклетка, с помощта на която бебето в корема ѝ пораства . Въпреки всичките си инстинкти и терзания, Лана не може да устои на чара на младата Катя и това е началото на едно ненадейно другарство.

Катя е свободен дух, студентка, пристигнала от България да следва в Америка. Макар и цялостна диаметралност на прагматичната Лана, момичето бързо се трансформира в част от живота ѝ. Катя не би могла да знае, че Лана носи нейното бебе в корема си – донорството е постоянно анонимно в последна сметка. И Лана няма желание да ѝ каже. Все още. Въпреки това близостта сред двете дами процъфтява.

Но внезапно – тъкмо толкоз ненадейно, колкото се е появила – Катя изчезва. И Лана може би е последният човек, който я е видял. Лана се заравя в предишното на Катя, решена да разбере какво се е случило с дамата, на която дължи толкоз доста. Но коя в действителност е Катя? Каква е силата, придърпала я в живота на Лана? Кой е отговорен за изгубването ѝ?

И дали младото момиче в действителност не е знаело, че приказва с майката на щерка си?

 книга Ciela

Дебютният разказ на Даниела Петрова е оповестен първо на британски от едно от най-големите международни издателства, Penguin Random House” . Книгата незабавно се трансформира в шлагер – тя попада допълнително от 10 ранглисти за най-очаквани книги в Щатите и е особено предложена в книжния клуб на Опра . Даниела написа от дълго време – нейни къси разкази, есета и поеми са се появявали неведнъж в редица влиятелни международни издания, измежду които „ Ню Йорк Таймс” , „ Уошингтън Поуст” и „ Мари Клер” .

Българското издание на Майката на щерка ѝ ( ИК „ Сиела” ) е особено редактирано от авторката за българския четец. Официалната премиера ще се организира с присъединяване на самата Даниела, която се връща в София за представянето, на 14 октомври (понеделник) от 19:00 часа в книжовен клуб „ Книгата” (ул. „ Георги С. Раковски” 193, София).
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39855/39855321/1600-399-oktomvri.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Щастливите девойки пътуват Октомври -->  Кажи ми коя зодия си, с цел да ти кажа къде би трябвало да почиваш Щастливите девойки пътуват Кажи ми коя зодия си, с цел да ти кажа къде би трябвало да почиваш  Невероятната история на едно 16-годишно момиче, което само̀ обиколи света по вода Щастливите девойки пътуват Невероятната история на едно 16-годишно момиче, което само̀ обиколи света по вода  13 житейски урока, които ще научиш, в случай че пътуваш сама Щастливите девойки пътуват 13 житейски урока, които ще научиш, в случай че пътуваш сама Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР