Лъжата за само за 164 дни, повторена сто пъти, може

...
Лъжата за само за 164 дни, повторена сто пъти, може
Коментари Харесай

Предозиране: Кирил Петков направил ремонт на базата на „Априлската” гимназия


Лъжата за „ единствено за 164 дни ”, повторена 100 пъти, може и да стане истина

В платените репортажи на Българска национална телевизия довечера мина изявление на Кирил Петков, който в явно приповдигнато въодушевление, изясни пред камерата, че единствено за 164 дни е направил повсеместен ремонт въз основата на Априлската* гимназия и на Математическата гимназия в Габрово. До него одобрително припкаше отцепникът от партията на Корнелия Нинова Явор Божанков.

„ Априлска ” гимназия в Габрово, несъмнено, няма. Има Априловска гимназия, която е и емблемата на града.

Сградата, в която се обитава Първото българско светско учебно заведение, е национално значима. Тя е съградена със средствата на благодетели и с положителната воля на родолюбиви българи през далечната 1872. Срамно е, че български министър председател бърка името на Априловската гимназия.

Още по-срамно е, че Петков си приписва заслуга за цялостната реституция на две гимназии в Габрово, откакто през 2022 година МОН отпуска средства единствено за ремонт на покривите на двете учебни заведения.

„ Училището ни бе одобрено  за финансиране от капиталовата стратегия на МОН за 2022 година, а отпуснатите средства са за осъществяване на действия от плана, свързани с главния ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна апаратура ”, написа в уеб страницата на Априловската гимназия.

Както към този момент беше  неведнъж обяснено Кирил Петков е бил настоящ министър на стопанската система и министър председател общо 360 дни. Кабинетът „ Петков ” продължи 262 дни. Лъжата за „ единствено 164 дни ”, която Политическа партия повтарят напоително към този момент месец, очевидно не им омръзва.

Внимание! Лъжите от политици с мераци за власт са рискови за Вас и Вашето бъдеще!

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР