Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове

...
Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове
Коментари Харесай

Елена Йончева проговори за делото срещу Борисов и обясни какво се опитва да докаже защитникът му

Лъжа е, че Българска национална телевизия ми е плащала стотици хиляди левове възнаграждения. Адвокатите на Борисов били показали документи, от които се виждало, че Българска национална телевизия ми е изплатила за интервала 2005 година – 2009 година някакви стотици хиляди левове. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева. Тя изясни, че е поискала да види тези документи. „ Каква беше моята изненада, когато видях че всички тези документи са дадени от Българска национална телевизия по моя молба още март месец. От тях се вижда, че Българска национална телевизия не ми е плащала такива пари- нито бюджет, нито възнаграждения, нито разноски за филмите, които съм излъчвала, откакто съм напуснала Българска национална телевизия “, разясни тя пред Дарик.

„ Един политик би трябвало да носи своята отговорност. Съдя Борисов за клюка, за това, че той изрече лъжи по време на предизборната акция и то откакто в едно телевизионно студио разкрих част от политиката, която води Политическа партия ГЕРБ “, сподели тя и цитира думите му: „ Това лице, в случай че още един път каже, че ГЕРБ краде, ще кажа по какъв начин платихме милиони за нея...Ако доста продължава да приказва, доста добре си припомням по какъв начин платихме едни огромни пари, едни милиони “. Тя акцентира, че тези негови думи са били тиражирани в националните медии от представители и ПР-и на ГЕРБ. „ Това не е спор сред две физически лица. Г-н Борисов, в качеството си на някогашен министър председател тогава, в качеството си на водач на огромна партия, си разрешава за един публицист и претендент за народен представител да изговаря чудовищни клюки, които ме злепоставят като публицист в цялата ми дългогодишна процедура “, изясни тя.

По думите й е значимо да реагира всеки, който смята че против него са отправени неистини, клюки и обиди. „ Не може човек от позицията на властта, която има да се усеща безнаказан. Не може в предизборна акция против съперника да се изговаря каквото ти падне. Това визира всеки един от нас и ще визира и бъдещите национални избраници, без значение от коя партия са “, безапелационна бе депутатът.

Елена Йончева акцентира, че юристът на Борисов, Марковски, споделя: „ В случая не е налице противоправно действие, защото изразеното изказване е част от политическа предизборна акция, като по никакъв метод не може да се одобри, че в съответната обстановка господин Борисов прави опити да злепостави ишцата или неговото действие е обвързвано с дискредитиране на последната “. „ Всичко изразено, всички клюки са част от предизборна акция. Ако те смятат, че да се клюки по време на предизборна акция и освен е норма, не е наказуемо, какво става с нашата страна “, попита тя.

Йончева съобщи, че юрист Марковски се пробва да потвърди и че Борисов не е имал поради нея. Тя цитира обясненията му: „ Не може да бъде потвърдено, че моят доверител приказва за ишцата. Поради това не е налице причина да се търси отговорност от Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ. Обстоятелството че някой се познава като облик в думите и се усеща обиден, изрично не може да приказва за настъпила щета ". " Това за мен е изненада. Тази позицията беше обществено повторена стотици пъти и аз бях длъжна да давам отговор. Ако не се отнасят за мен, господин Борисов да каже за кой тогава “, прикани тя.

По думите й изходът от делото ще покаже и какъв брой са справедливи правораздавателните ни органи и до какъв брой се основават на документи и обстоятелства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР